Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τα «αγκάθια» που παραμένουν τη νέα χρονιά στο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.



Η εικόνα στους τρεις μεγαλύτερους σταθμούς του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, Σύνταγμα-Πανεπιστήμιο-Ομόνοια, παρουσίαζεται σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις ουρές για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου που σχηματίζονταν το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, στις αρχές του νέου έτους όλα δείχνουν ότι γενικότερα η κατάσταση παραμένει χαοτική.

Αρκετοί είναι οι επιβάτες που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τη χρήση του ηλεκτρονικου εισιτηρίου κατά την επιβίβασή τους στα μέσα μεταφοράς, ενώ πολλοί είναι κι αυτοί που χρειάζονται βοήθεια με τους αυτόματους πωλητές, όπου μπορούν να αποκτήσουν το «μαγικό χαρτάκι». Το κυριότερο; Απουσιάζουν οι αρμόδιοι που πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο ελλείψει προσωπικού.


Το δεύτερο πρόβλημα με τα εισιτήρια έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κόσμος αγνοεί ότι μπορούν να επαναφορτιστούν και τα πετάει. Το τρίτο πως οι περισσότεροι που αγοράζουν ελαττωματικά -όσον αφορά την φόρτωση- εισιτήρια μπλέκουν σε μια δαιδαλώδη διαδικασία προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα, καθώς θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτώς σχετικό αίτημα στην εταιρεία και μετά από μέρες να πάρουν τα λεφτά τους εφόσον εγκριθεί το αίτημα τους.


Να τονιστεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2018 πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια σε 700 σημεία περιπτέρων λιανικής πώλησης με προφορτισμένα πακέτα εισιτηρίων 10+1 και 5 (κανονικής και μειωμένης τιμής).


Το δεύτερο « αγκάθι» με το νέο σύστημα έχει να κάνει με τις μπάρες που έχουν κατέβει μέχρι στιγμής μόνο σε 6 σταθμούς του μετρό και συγκεκριμένα σε Άγιο Αντώνιο, Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνα, Άγιο Δημήτριο και Αιγάλεω. Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι πύλες στους υπόλοιπους σταθμούς θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις στο κομμάτι της ασφάλειας σε όλα σχεδόν τα συστήματα ηλεκτρονικών μπαρών. Τι αυτό σημαίνει; Δεν υπάρχουν προδιαγραφές μέχρι σήμερα τέτοιων δικλείδων ασφαλείας που να προβλέπουν το αυτόματο άνοιγμα των μπαρών σε εκτακτες περιπτώσεις οπως λόγου χάρη μια φωτιά. Παράλληλα δεν υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Κατά συνέπεια, το όλο σύστημα φαίνεται να είναι ακόμη στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: