Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Ανέκδοτο» με το μετρό Θεσσαλονίκης. Μελέτες για επέκταση γραμμής, όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ο βασικός κορμός


Νέο φιάσκο στη Θεσσαλονίκη με την κατασκευή του μετρό. Ενώ οι εργασίες στη βασική γραμμή του έργου έχουν παγώσει εδώ και έναν χρόνο, η Αττικό Μετρό Α.Ε. βγάζει από το συρτάρι, με καθυστέρηση έξι χρόνων, τη σύμβαση για τις μελέτες που αφορούν την επέκταση της γραμμής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία».



Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία, προκειμένου να γίνουν μελέτες, σχετικά με την επέκταση του μετρό προς τον Εύοσμο, τη Σταυρούπολη και την Πυλαία.

«Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η μελέτη για την επέκταση προς τον Εύοσμο θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2010.

Τη θυμήθηκαν, ενώ δεν πραγματοποιούνται εργασίες. Είναι φαιδρό να συζητάμε για προέκταση του μετρό τη στιγμή που το κεντρικό έργο έχει βαλτώσει», λέει στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Παπάς, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης και αρχαιολόγος.

Επίσης, προσθέτει ότι οι αρχαιολόγοι που απασχολούνταν στη βασική γραμμή του έργου και απολύθηκαν από τον εργολάβο του έργου προσέφυγαν μαζικά στη Δικαιοσύνη και κατέθεσαν αγωγές, ζητώντας να κριθούν παράνομες οι απομακρύνσεις τους.

Καταγγέλλει, επιπλέον, πως ακόμη δεν έχει υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην κεντρική γραμμή του μετρό, γεγονός που γεννά νέες καθυστερήσεις και αμφιβολίες για την εξέλιξη του έργου.