Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Oι αυτοκινητόδρομοι έβλεπαν φως στο τούνελ, αλλά...



Οι πιο... ξενέρωτες εκλογές "προ των πυλών". ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιποί οφείλουν να ξεπεράσουν τα μικρο-κομματικά συμφέροντα και να δημιουργήσουν μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας που θα εμπεδώσει (επιτέλους) κλίμα σταθερότητας και αξιοπιστίας.
Στις μεταφορές και δη, στους οδικούς άξονες το metaforespress.gr συνομίλησε σχεδόν με το σύνολο των εταιρειών εκμετάλλευσης και κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων.
Τι είπαν; Από τον περσινό Οκτώβριο έως και το πρώτο εξάμηνο, στους περισσότερους οδικούς άξονες, παρουσιάστηκε αύξηση διελεύσεων.
Ωστόσο, από τα capital controls και μέχρι σήμερα, παρατηρήθηκε οριακή πτώση, εάν και - ακόμη - δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Στις αεροπορικές μεταφορές, η Ryanair, αφού τα "έχωσε" σε όλους, ανακοίνωσε ότι διαθέτειμερίδιο αγοράς 16% στην Ελλάδα.
Στις θαλάσσιες, η ΟΜΥΛΕ απέστειλε επιστολή στα κόμματα, ζητώντας τη μη αποκρατικοποίηση ΟΛΠ - ΟΛΘ, με αιχμές για το ρόλο της Cosco.
Είχε προηγηθεί η έντονη διαμάχη Θ. Δρίτσα - προέδρου ΤΑΙΠΕΔ για την εξέλιξη της αποκρατικοποίησης και το... ντου του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του Ταμείου. Πάντως, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έχει πολλά αγκάθια.
Στο επόμενο newsletter, μια μεγάλη συνέντευξη: O CEO της DHL Express Europe μιλάει για την ελληνική αγορά ταχυμεταφορών και logistics, τα ΕΛΤΑ, το λιμάνι του Πειραιά και τις επενδύσεις του ομίλου της DHL στην Ελλάδα!