Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πρόβες της επέκταση προς Ελληνικό, κλειστός το ΣΚ ο Άγιος Δημήτριος


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της μεγάλης επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό κλειστός θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο (15 16 Ιουνίου) ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος» λόγω τεχνικών εργασιών στο τμήμα επέκτασης προς τον σταθμό «Ελληνικό».


Οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη» και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή «Στ. Δάφνης – Στ. Άγιος Δημήτριος».
Το Σάββατο η λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργεί έως τις 02:00 (πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής). Η αφετηρία και το τέρμα της ορίζονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού «Δάφνη» και συγκεκριμένα στη στάση «Στ. Δάφνης (ΑΦΕΤ. 201)». Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις υπάρχουσες στη διαδρομή στάσεις.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ
Μέσα στον Ιούλιο περιμένουμε τη λειτουργία της νέας επέκτασης της γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό με μήκος 5χλμ και 5 νέους σταθμούς σε ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η επέκταση που κατασκευάζεται από το 2006 θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό με καθυστέρηση 3 και πλέον ετών λόγω του γνωστού θέματος με την Siemens.

Η επέκταση κόστισε περίπου 500εκ.ευρώ ενώ θα υπάρχουν 2 είσοδοι-έξοδοι σε κάθε σταθμό καλύπτοντας έτσι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.