Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: Διεθνείς επισκέψεις στα εργοτάξια του έργου


Επίσκεψη στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζυρίχης της Ελβετίας.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής δημοτικό σύμβουλο - πρόεδρο της επιτροπής «Δημοτικά Έργα Καθαριότητας Αποχέτευσης και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις», κ. Κυριάκο Παπαγεωργίου, ενημερώθηκε για το υπό κατασκευή έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης από τον Διευθυντή Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, και τον Αν. Τμηματάρχη Μελετών Έργων, κ. Στέργιο Παπαοικονόμου.

Έμφαση δόθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου, στο επίπεδο εξυπηρέτησης στην πόλη, καθώς και στην ανάπτυξη που θα προσφέρει τόσο κατά την κατασκευή (θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για την υποστήριξη της κατασκευής), όσο και κατά τη λειτουργία του.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας είναι υπό κατασκευή από το 2006. Αρχικός στόχος ήταν να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2012, πράγμα που δεν έγινε λόγω των μεγάλων προβλημάτων που παρουσίασε το έργο εξαρχής. Σήμερα το χρονοδιάγραμμα έχει φτάσει στο 2017 χωρίς όμως να είναι βέβαιο.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης βασικής γραμμής υπόγειου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Θεσσαλονίκης, με μήκος 9,6χλμ και 13 σταθμούς οι οποίοι θα έχουν μέση απόσταση 700 μέτρα ο ένας από τον άλλο.

Οι σταθμοί είναι οι Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΚΛΕΙΔΗ, ΠΑΠΑΦΗ, ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

Ypodomes.com