Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Tα ταμεία στερεύουν και ο ΟΑΣΘ προαναγγέλλει (ακόμα μια φορά) φρένο

Ακόμη μια προειδοποίηση για στάση πληρωμών και διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης από τις 27 Μαΐου, εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας και των οφειλών του Δημοσίου, απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Με έγγραφο προς τον γ.γ. Μεταφορών, κ. Νίκο Σταθόπουλο, το οποίο κοινοποιήθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης ζητά να καταβληθούν 15 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό μέχρι το τέλος του μήνα, έναντι των βεβαιωμένων οφειλών του δημοσίου συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο στην παράκληση για καταβολή των οφειλομένων μέχρι σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου, τότε ο ΟΑΣΘ ύστερα από τις 27 Μαΐου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και διακοπή του έργου του.

Ο ΟΑΣΘ είχε βρεθεί σε αδιέξοδο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και τον Νοέμβριο του 2012 και ήταν έτοιμος να τραβήξει χειρόφρενο, αλλά την τελευταία στιγμή δόθηκε λύση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με την καταβολή 10 εκατ. ευρώ.