Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Καλαμάτα: Ξεκινά η αστική συγκοινωνία με το νοσοκομείο με 1,10 ευρώ το εισιτήριο



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και με βάση την υφιστάμενη εκτίμηση, η αστική συγκοινωνία θα φθάσει μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ίσως και τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Η επίσημη πρώτη σύνδεση θα γίνει με εκδήλωση και θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση. Το εισιτήριο θα κοστίζει 1,10 ευρώ και ο κόμβος μετεπιβίβασης θα είναι η στάση του αστικού λεωφορείου έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 τα όρια της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας επεκτάθηκαν μέχρι την περιοχή του Ασπροχώματος και το ΤΕΙ Καλαμάτας με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και κατόπιν απόφασης-γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Φέτος το Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία, προκειμένου να γίνει χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αστικής ή επέκταση αστικής περιοχής απαιτείται απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έχει προηγηθεί θετική γνώμη των οικείων ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

Παράλληλα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο Δήμος έχει αρμοδιότητα να καθορίσει ή να επεκτείνει μία αστική γραμμή.

Συνεπώς, με απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας θα καθορίσει είτε νέες αστικές γραμμές μέχρι το νοσοκομείο είτε θα επεκτείνει μέχρι αυτό ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες. Επίσης, ο καθορισμός των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων, επί των αστικών γραμμών που θα καθορίσει με απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας, θα επικυρωθεί με απόφαση του περιφερειάρχη.


Η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την υπογραφή της κατάστασης των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελούσε χρόνιο αίτημα των δημοτών, αλλά και των εργαζόμενων σ’ αυτό.