Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η υπηρεσία Uber ξεκίνησε δρομολόγια στην Αθήνα



«Αθήνα, είσαι έτοιμη; Το uberTAXI σου σε περιμένει». Ηταν η συνθηματολογικού ύφους ανακοίνωση της αμφιλεγόμενης εταιρείας Uber, η οποία παρά τις ενστάσεις του υπουργείου Μεταφορών και των συνδικάτων των αυτοκινητιστών, προχώρησε την Τρίτη στο επίσημο λανσάρισμα του uberTAXI στην Ελλάδα, της πλατφόρμας της Uber που συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.




Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην ίδια πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Αθήνας «μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντας παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες».

Τα Ubertaxi λανσάρεται στην Αθήνα με έκπτωση 20% στο κόμιστρο (η έκπτωση ισχύει μέχρι νεωτέρας) και την πρώτη διαδρομή δώρο (μέχρι 5 ευρώ και έως 4 Ιανουαρίου 2015, με τον κωδικό UBERATHENS14). Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με κόστος κλήσης ή οποιαδήποτε έξτρα χρέωση. Το κόμιστρο χρεώνεται στην πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή σε λογαριασμό PayPal που έχει συνδέσει ο χρήστης στον λογαριασμό του και λαμβάνει με email την απόδειξη.

Στους οδηγούς που εγγράφονται στον στόλο του Uber παρέχεται smartphone με την εφαρμογή του UberTAXI.

Επιδεικνύοντας και γνώσεις καλού μάρκετινγκ η εταιρεία ανακοίνωσε τη Τρίτη το μεσημέρι μέσω τηςεπίσημης σελίδας της στο facebook ότι οι πρώτοι της πελάτες ήταν οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Νικολέτα Ράλλη.