Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Διαμάχη Απ. Τζιτζικώστα – Στ. Σιμόπουλου για τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης


«Φιάσκο» και «τραγωδία» με επιπτώσεις στην πόλη, τους καταστηματάρχες, τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο μετρό χαρακτήρισε την πορεία των εργασιών του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης στην ΠΜΚ και προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Εάν σε ενάμιση μήνα από σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για τα έργα του μετρό,θα μεταβώ στον εισαγγελέα και το θέμα θα το αναλάβει η δικαιοσύνη», τόνισε. Υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν είναι «ενημερωτική» αλλά έχει το νόημα «να βρίσκονται εδώ όλοι όσοι έχουν την ευθύνη» και πρόσθεσε: «Και μάλιστα είναι δύο αυτές οι κενές θέσεις».

Ο κ. Τζτιζικώστας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη διοίκηση της «Αττικό Μετρό» και στον πρόεδρό της Χ. Τσίτουρα, κατηγορώντας τους, εκτός των άλλων, για «τραγικό μάνατζμεντ» που στερεί εκτός των άλλων από έσοδα το δημόσιο, εξαιτίας της μη έγκαιρης παράδοσης του έργου, και διερωτήθηκε «εάν θα απολογηθεί γι αυτά η διοίκηση και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό;».

Κατήγγειλε ότι το έργο διοικείται «από 504 χλμ. μακριά και ότι ουσιαστικά εκτελείται χωρίς χρονοδιάγραμμα». Απαντώντας δε εμμέσως προς τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο - χωρίς όμως να τον κατονομάσει - ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του, σχετικά με το χαρακτήρα της σημερινής συνεδρίασης στην ΠΚΜ, έκανε λόγο για «επικοινωνιακές φιέστες», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Επικοινωνιακές φιέστες εγώ δεν έκανα και δεν θα κάνω ποτέ, όπως δεν χρησιμοποίησα ποτέ μια δημόσια θέση για να καλλιεργήσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες». Πρόσθεσε δε ότι «άλλοι τα κάνουν αυτά και μετά γράφουν ανακοινώσεις. ΄Αλλοι είναι αυτοί που βρίσκονται προ των πυλών των εκλογών».

«Η ανοχή μας τελείωσε» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπείας υπό τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρη Μπίλια, για «απευθείας» συζητήσεις «άμεσα» με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, η οποία εγκρίθηκε από το Σώμα. Κάλεσε δε τον ΥΜΑΘ και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να φέρουν το θέμα στη βουλή.