Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά υλοποίησης το σιδηροδρομικό έργο στη Μενεμένη


 Ένα φιλόδοξο έργο υποδομών συνολικού προϋπολογισμού €16 εκατ. που θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής πρόκειται να ξεκινήσει από το νέο έτος στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο Πολιτικός Μηχανικός της ΕΡΓΟΣΕ Δρ. Κουτσούκος Δημήτριος έκαναν τη παρουσίαση της μελέτης του έργου «Κατασκευή κάτω διάβασης Σιδηροδρομικών Γραμμών οδού Αγίας Παρασκευής, Μενεμένης Θες/νίκη» στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ».




Ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε αναφερόμενος στο έργο ότι: «Η κατασκευή της κάτω διάβασης αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή μας και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η υλοποίησή του θα διευκολύνει και θα κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η σύνδεση και η καλύτερη επικοινωνία στη δυτική Θεσσαλονίκη, που σήμερα εξυπηρετείται μόνο μέσω της οδού Αγ. Παρασκευής. Στο συγκεκριμένο τμήμα η Δυτική Θεσ/νίκη είναι κυριολεκτικά «κομμένη στα δύο. Με το έργο αυτό, θα βελτιωθούν οι συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων κατά μήκος της οδού, καθώς λόγω της υφιστάμενης κατάστασης έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα».

«Από τη στιγμή που ανέλαβα μία ουσιαστική θέση ευθύνης στη Κυβέρνηση, βασικό μου μέλημα να είναι η παραγωγή έργου για όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως για τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος, επικαλούμενος ως παράδειγμα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη.«Η σύμβαση υπογράφεται άμεσα και εγκαθίσταται ο εργολάβος στις αρχές που επόμενου χρόνου» υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος. Αν και «βρήκα έτοιμη δουλειά» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, «Απαιτείτο όμως μελέτη για τα αποχετευτικά, διαδικασία ένταξης, δημοπράτηση και υπογραφή σύμβασης. Πήρα την πάσα και με τους συνεργάτες μου και τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ βάλαμε γκολ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, «η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε στη Θεσσαλονίκη συνεργαζόμενοι όσοι έχουμε θεσμική θέση», όπως «οι κόμβοι της Δυτικής Περιφερειακής, οι δεκάδες σχολικές αίθουσες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η παραχώρηση στο Δήμο του Στρατοπέδου του Παύλου Μελά, η χρηματοδότηση των δήμων για ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες που εκτελούνται καθώς και πολλές άλλες μικρότερες παρεμβάσεις εξίσου σημαντικές».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούκος Δημήτριος, παρουσίασε το έργο με προβολή σχεδίων, φωτογραφιών και αναλυτικών πινάκων προϋπολογισμού.