Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μετρό Αθήνας: Το νέο ΕΣΠΑ θα κρίνει τα επόμενα μεγάλα έργα Μετρό


Σε αναμονή το Μετρό της πρωτεύουσας

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας καθώς δεν υπάρχει περίπτωση προς το παρόν να δούμε την δημοπράτηση νέων έργων Μετρό στην Αθήνα. Παρά το γεγονός πως η Αττικό Μετρό έχει πολλές μελέτες σε εξέλιξη, κανένας προς το παρόν πολιτικός προίστάμενος δεν έχει πάρει απόφαση να προωθήσει νέο έργο.

Το σημαντικότερο project είναι η νέα γραμμή 4 η οποία είναι υπό μελέτη και οι επεκτάσεις της γραμμής 2 προς Ίλιον και Γλυφάδα. Όπως αναφέρει ΤΟ ΒΗΜΑ δεν υπάρχει ούτε ο προγραμματισμός ούτε οι πόροι για την κατασκευή της «γραμμής 4» του μετρό της Αθήνας.

Έτσι, στο πρόγραμμα των μεγάλων δημοσίων έργων της Αττικής υπάρχει η παράδοση του σταθμού «Αγία Μαρίνα» της γραμμή 3, η ολοκλήρωση των έργων κατασκευής επεκτάσεων του μετρό και του τραμ προς τον Πειραιά και η ένωση της γραμμής του τραμ με το δίκτυο του μετρό στην Αργυρούπολη.

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός και δεν υπάρχει άλλος» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου και υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν «από την πραγματικότητα και τις προτεραιότητες» του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Πάντως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Αττικό Μετρό εφόσον αυτό υλοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας η Αθήνα μπορεί να διαθέτει μέχρι και 83 σταθμούς εφόσον όμως υλοποιηθού τα έργα που σήμερα είναι σε φάση μελέτών.