Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ την 1/5. 24ωρη απεργία σε ΟΣΕ


Με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.
Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοιαπό την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας στον προαστιακό.
Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00πμ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Εξάλλου, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης των εργατικών - λαϊκών αντιστάσεων απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Χωρίς τρένα την Κυριακή του Πάσχα
Σε 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα προχωρούν οι σιδηροδρομικοί με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένα οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό το Μ. Σάββατο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 6 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, βασικά αιτήματα της κινητοποίησης τους είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους.