Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Από μέρα σε μέρα η λειτουργία της επέκτασης προς ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Σε λίγες μέρες 2 νέοι σταθμοί ανοίγουν

Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ημέρα λειτουργίας της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας από τον Άγιο Αντώνιο στην Ανθούπολη. Η πολυαναμενόμενη επέκταση είναι σε τελικό στάδιο δοκιμών και ήδη τα τελευταία Σαββατοκύριακα ο σταθμός ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ έκλεινε για να μπορέσει να «συνδεθεί» η γραμμή με την νέα επέκταση.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες το άνοιγμα της επέκτασης θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρα που θα καθοριστεί σύντομα, όχι όμως αργότερα από τις 10 Απριλίου. Στόχος είναι να παραβρεθεί ο Υπουργός ΑΝΥΠ κος Χατζηδάκης για να δώσει το πολιτικό στίγμα στο κόψιμο της κορδέλας.

Στο θέμα της επέκτασης του Μετρό μέσα στον Δήμο Περιστερίου έχουμε σαφώς την ικανοποίηση του Δήμου για την λειτουργία της επέκτασης, παρά την μακροχρόνια καθυστέρηση στην παράδοση των σταθμών.

Η επέκταση αυτή θα προσθέσει 1,5 χλμ στην γραμμή 2 που θα φτάσει συνολικά τα 15,5 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής. Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν είναι οι :
-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, στο ύψος του Δημαρχείου Περιστερίου πάνω στην Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη. Ο Σταθμός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θα αποτελείται από 3 επίπεδα με ίδιο περίπου περίγραμμα συνολικής επιφάνειας 11.000 τμ. Οι αποβάθρες θα είναι πλάγιες όπως είναι οι περισσότεροι σταθμοί στο Αθηναϊκό Μετρό.
-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, λίγο πιο πάνω από την Λεωφόρο Θηβών υπογείως της οδού Αναπαύσεως ανάμεσα στις οδούς Δωδεκανήσου και Θηβών. Ο Σταθμός θα δώσει ανάσες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή και αναμένεται να είναι από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς του δικτύου. Ο Σταθμός θα αποτελείται από 3 επίπεδα, ενώ οι αποβάθρες θα είναι και εδώ πλάγιες με τα τρένα να περνούν από το ενδιάμεσο.

Με την λειτουργία της επέκτασης επόμενος στόχος Υπουργείου-Αττικό Μετρό είναι η παράδοση της μεγάλης επέκτασης της γραμμής 2 με μήκος 5,5χλμ και 4 σταθμούς από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό, τον ερχόμενο Ιούλιο.