Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Σαρώνει τα πάντα η «τρόικα» Στους ιδιώτες θα περάσουν οι Αστικές Συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!


Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο με τον κασμά που έχουν πάρει οι «τροϊκανοί» και γκρεμίζουν τα πάντα. Στο στόχαστρο έχουν βάλει τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ, που διαχειρίζονται τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έχουν βάλει ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί η λειτουργία τους με τη σημερινή μορφή να είναι κερδοφόροι οι δύο Οργανισμοί. Και αν δεν το καταφέρουν μέχρι το τέλος του 2015, θα ιδιωτικοποιηθούν! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, από την επομένη τα εισιτήρια θα πάνε στα ύψη. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ενημερωθεί για το νέο τελεσίγραφο των «τροϊκανών» και είναι στα... κάγκελα.
Έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για ένταξη στο ΙΚΑ όλων των επικουρικών ταμείων και του εφάπαξ! - Έτσι θα τους αρπάξει το Δημόσιο όλα τα αποθεματικά - Τρύπα 1,039 δισ. ευρώ έχει ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2015!

Στο μάτι τα αποθεματικά των ΤαμείωνΜια άλλη... μεταρρύθμιση που έχουν βάλει στο τραπέζι είναι η μετατροπή του ΙΚΑ στο μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Η... κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει στην κυβέρνηση είναι να ενταχθούν στο ΙΚΑ όλα τα επικουρικά ταμεία και εκείνα που δίνουν το εφάπαξ - για όσο θα συνεχίσει να ισχύει.

Η... διαταγή εκτελέστηκε αυθωρεί και παραχρήμα, και μάλιστα -όπως μαθαίνουμε από απόλυτα έγκυρη πηγή- έχει ήδη συνταχθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση ίσως και μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει από αύριο. Για την υποδομή και την οργάνωση, ούτε κουβέντα...

Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, καμία μελέτη δεν έχει γίνει για να ξέρουν πώς θα κινηθούν, ποιος και πώς θα συντονίσει τη λειτουργία του ΙΚΑ ύστερα από αυτήν την ενσωμάτωση όλων των Ταμείων, ώστε να μην την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι, που ζουν τη χειρότερη περίοδο του ασφαλιστικού συστήματος.

Στόχος της ένταξης όλων των Ταμείων, επικουρικών κυρίως και εφάπαξ, είναι να πάρει το Δημόσιο μέσω του ΙΚΑ όλα τα αποθεματικά, που κάθε άλλο παρά ψίχουλα είναι.

Μόνο το ΕΤΕΑ έχει αποθεματικά ύψους 3 δισ. ευρώ! Και είναι αρκετά τα Ταμεία που έχουν θετικό πρόσημο. Με τη συγχώνευση, όμως, στο ΙΚΑ τα 3 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την καταβολή των κύριων συντάξεων (ουσιαστικά θα πρόκειται για δανεισμό), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις επικουρικές συντάξεις.

Μείον 1,039 δισ. ευρώ το ΙΚΑ!Υπερδιπλάσιο είναι το έλλειμμα που θα έχει το ΙΚΑ το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες. Ανέρχεται στο ποσό του 1,039 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό, από 391,7 εκατ. ευρώ που ήταν στον προϋπολογισμό του 2014. Τελικά, όλα πάνε πρίμα...



ΠΗΓΗ.