Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κοσμογονία... στις διοικήσεις των εταιρειών του ΟΣΕ


Μετά τις αλλαγές των επικεφαλής των εταιρειών, άλλαξαν και τα μέλη των Δ.Σ.

Σε σάρωμα των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μπορεί να χρειάστηκε έξι και πλέον μήνες διεργασιών πριν αποφασίσει στην αντικατάσταση των επικεφαλής σε ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, ωστόσο, μετά τις αλλαγές στις διοικήσεις, προχώρησε και σε αντικατάσταση των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρείες στις οποίες, να θυμίσουμε, οι διευθύνοντες σύμβουλοι παρέμειναν στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ παύθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Αθανασόπουλος Νικόλαος, Τσαγκαλίδης Δημήτριος, Σιαμάς Ιωάννης και ορίσθηκαν οι Τσαμπαρλής Νικόλαος, Παπανικολάου Νικόλαος, Παπακυρίτσης Κωνσταντίνος και Ανδριανάκης Μύρων.

Από το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ παύονται Ιωαννίδης Νικόλαος, Καρέτσος Χρήστος, Θλιβερής Χρήστος - Κωνσταντίνος, Μπρίτσας Χρήστος, Νικολαΐδης Νικόλαος και αντικαθίστανται από τους Βουδούρη Αντώνιο ως εκτελεστικό μέλος, Καπερώνη Νικόλαο, Βογανάτση Δημήτριο και Βρανάκη Εμμανουήλ.

Από το Δ.Σ. του ΟΣΕ παύονται οι Δεληγιάννης Βασίλειος, Κουλερής Κωνσταντίνος, Μουρλά Γεωργία, Ντάγκας Δημήτριος και ορίζονται ως μέλη οι Σπυρόπουλος Γεώργιος, Σταθούλης Σπυρίδων, Μπαούρδας Δήμος ως εκτελεστικό μέλος, Τσαμουράς Κωνσταντίνος.


Από την ΕΡΓΟΣΕ παύονται οι Πετρόπoυλoς Ιωάννης, Αθανασόπουλος Γεώργιος, Κουτσούκος Δημήτριος, Αβραμόπουλος Παναγιώτης και ορίζονται οι Κουρέτας Νικόλαος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Καλλίγερος Κωνσταντίνος.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος και Ζηλιασκόπουλος διεσώθησαν από τις σαρωτικές αλλαγές μετά από μεγάλο παζάρι που διεξήχθη μεταξύ των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.



Πηγή: euro2day.gr