Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ : τέλος το πάρτι στους μισθούς.


Ήρθε η ώρα για το “νοικοκύρεμα” που λένε οι ΠΑΣΟΚτζήδες στις αστικές συγκοινωνές, μετα το εργασιακό και το το συνταξιοδοτικό.                                                         Το πάρτυ που γινόταν με τα διάφορα επιδόματα “της πλάκας” λαμβάνει τέλος. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στον Τύπο (εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 20-11-2010, σ.25) ο μέσος εργαζόμενος λάμβανε τις εξής μεικτές αμοιβές με υπερωρίες κατ΄ έτος : στο τρένο (ΗΣΑΠ) 72.000 ΕΥΡΏ (!!!), στα λεωφορέια και στα τρόλλευ (ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ) 43.000 ευρώ, στο ΜΕΤΡΟ 40.000 ευρώ και στο ΤΡΑΜ 34.000 ευρώ. Αυτοί οι μισθοί θεωρήθηκαν υπερβολικοί κυρίως λόγω των υπερωρειών και των παρόλογων επιδομάτων. Τι εννοώ; Διαβάστε και θα φρίξετε για τα επιδόματα που κόβονται:

α) επίδομα ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΣΛΕΥΕΣΗΣ στη δουλειά (επείδη πήγαινε στην ώρα του ο μπυροκοιλιάς οδηγός κι εμείς του χρωστάγμαε και χάρη!)

β) επίδομα γάλακτος (τους πληρώναμε για να αγοράζουν και το γαλατάκι τους!)
γ) “κερατο-επίδομα” (επιβράβευση στους οδηγούς τρόλλευ επείδη έβαζαν στη θέση τους τις κεραίες, όταν από κακό χειρισμό του κάθε οδηγού οι κεραίες του τρόλευ έβγαιναν από τη θέση τους!)
δ) επίδομα παράδοσης – παραλαβής λεωφορείου (επειδή ο κάθε οδηγός παραλάμβανε το όχημα στο δρόμο – και πολλές φορές στο σημείο που τον συνέφερε, κοντά στο σπίτι του, το είχα δει σας λέω με τα μάτια μου αυτό – και δεν ήταν αναγκασμένος να πάει στο ααξοστάσιο !)
ε) επίδομα διαχειριστικών λαθών σε όσους ασχολούνταν με χρήματα (επείδη έκανε σωστά τη δουλειά τους, χωρίς λάθος, τον επιβραβεύαμε οι άλλοι με επίδομα)
στ) χιλιομετρικό επίδομα (επειδή έκανες τόσα χιλιόμετρα στη βάρδεια του, πάρε κι ένα ακόμα δωράκι)
ζ) επίδομα ψωμοτύρι (πάρε υπάλληλε στο ΤΡΕΝΟ και τα λεφτά για να μασουλάς λίγο ψωμοτύρι στι βάρδια σου για τις καούρες στο στομάχι !!!)
Είναι να σου έρχεται τρέλα !!! Από δω και στο εξής όμως ο τελικός μισθός των εργαζομένων στις συγκοινωνίες θα περιλαμβάνει (δίκαια νομίζω) μόνο: α) βασικές αποδοχές, β) χρονοεπίδομα ωρίμανσης ανάλογα με τα πόσα ετή εργάζεται κάποιος, γ) οικογενειακό επίδομα, δ) επίδομα θέσης π.χ. για διευθυντές, ε) επίδομα για πτυχίο.
Επίσης κόβονται οι κάθε είδους πλαστές υπερωρίες και οι καινούργιες δεν θα υπερβαίνουν το 8% του συνόλου των αποδοχών του υπαλλήλου και πιο σπάνια για ειδικές κατηγορίες όπως οι τεχνικοί το 10%
Όποιος έχει τα κότσια από εσάς να παραιτηθεί. Και ας πάει στον ιδιωτικό τομέα για να δει πόσα απήδια έχει ο σάκκος, κύριοι βολεψάκηδες!!! Αυατά και με τις τις υγίες σας κύριοι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Καλά φάγατε, καλά ήπιατε τόσα χρόνια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τώρα τα κεφάλια μέσα. Αν δεν σας αρέσει… ΚΑΛΟ ΔΡΌΜΟ, για να μπει και κανένας άλλος στο Δημόσιο που έχει όρεξη για δουλειά.