Τρίτη 26 Ιουνίου 2012



H Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ (UNECE) διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Adaptation of Transport Networks to Climate Change» («Προσαρμογή των Μεταφορικών Δικτύων στην Κλιματική Αλλαγή»), που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ 25 και 26 Ιουνίου 2012 .Το γεγονός έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθώς και του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.
Σε μία εποχή όπου οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι απαιτήσεις για την προσαρμογή των Διεθνών Μεταφορικών Δικτύων αποτελούν επίκαιρα θέματα για την διεθνή κοινότητα και τις κοινωνίες, το προσεχές Συνέδριο θα συμβάλλει ανεκτίμητα στην μείωση της ευπάθειας και την αύξηση της ανθεκτικότητας των μεταφορικών συστημάτων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Θα συμβάλλει επίσης στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και την ανάδειξη του πολιτικού χαρακτήρα του επίκαιρου αυτού ζητήματος και θα συνδράμει την συνολική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής κλιματικής απειλής. Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν υλικό για την σύνταξη της τελικής έκθεσης του Expert Group της UNECE σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της προσαρμογής στα διεθνή μεταφορικά δίκτυα.


Το Διεθνές Συνέδριο της UNECE θα φιλοξενηθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου (ΕΒΕΕ) και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ).