Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Με την κοινωνία να έχει γυρίσει την πλάτη σε έναν αγώνα που στράφηκε εναντίον της ο κλάδων των ιδιοκτητών ταξί


Με την κοινωνία να έχει γυρίσει την πλάτη σε έναν αγώνα που στράφηκε εναντίον της ο κλάδων των ιδιοκτητών ταξί νιώθει με την πλάτη στον τοίχο και ήδη εδώ και τρεις ημέρες μοιάζει να αναζητά την πόρτα εξόδου από την απεργία αφού όλα δείχνουν ότι το μέτωπο έσπασε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 11 ο ΣΑΤΑ θα έχει συναντήσεις με περιφερειάρχες σε μια προσπάθεια να πάρει μια υπόσχεση πως δεν θα ασκηθούν τα νόμιμα εναντίον περίπου 5.500 ιδιοκτητών ταξί για τους οποίους η αστυνομία έχει αποστείλει στοιχεία για παραβάσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ δήλωσε πως ο “ανένδοτος” αγώνας συνεχίζεται, για πρώτη φορά όρισε χρονικό περιθώριο. Το Σάββατο θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Ίσως όμως οι εξελίξεις τρέξουν νωρίτερα.

Μετά τους Ροδίτες, τους Κώες, τους ιδιοκτήτες ταξί της Χερσονύσου στην Κρήτη και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί της Μυτιλήνης αποσύρθηκαν απ' την απεργία.
Η απεργία φυλλορροεί. Ωστόσο κάποιοι εμμένουν σε σκληρή γραμμή.
Οι Θεσσαλονικείς συγκεντρώνονται και πάλι στο πλακόστρωτο στην παραλία, αλλά σήμερα υπόσχονται ότι δεν θα κατέβουν στο δρόμο επιφυλάσσοντας μια ακόμη ημέρα ταλαιπωρίας στους πολίτες. Αντίθετα, λένε, θα οργανώσουν ... συναυλία.
Στην Κρήτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Λ. Πετράκης και Ν. Μακρής ξεκίνησαν συναντήσεις ώστε να γίνει ανασύνταξη των δυνάμεων και να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.
Ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται στους ιδιοκτήτες ταξί, κυρίως από τους φορείς του τουρισμού, που βλέπουν τον τουρισμό να καταβαραθρώνεται, είναι ισχυρές, γεγονός που - σύμφωνα με εκτιμήσεις - αποτελούν τον κύριο μοχλό πίεσης ενάντια στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.