Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!



ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί της κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνευ όρων άνοιγμα του επαγγέλματος τους που προωθεί με περίσσιο αυταρχισμό και πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τον κλάδο ο υπουργός Μεταφορών, Γ. Ραγκούσης.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, εμφανίστηκε ακραία αυταρχικός και αδιάλλακτος,προφασιζόμενος πως υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, δηλώνοντας πως είναι «παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».
Δίνοντας μάλιστα μαθήματα τρομοκράτησης συνέχισε, σε έντονο μάλιστα τόνο λέγοντας πως δεν θα κάνει πίσω: Το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει».
Είναι εύλογο πως αυτή η κυβερνητική στάση μπορεί μόνο να οξύνει περαιτέρω την οργή των ιδιοκτητών ταξί, όταν μάλιστα βρίσκεται ήδη από πάνω τους η δαμόκλιεος σπάθη του αυτοφώρου και της αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος, ακόμα και για... το κλείσιμο ενός δρόμου!
Την ίδια στιγμή, που ο Γ. Ραγκούσης μιλούσε στη Βουλή, οι αυτοκινητιστές, ενημέρωναν πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο κλείνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη λεωφόρο Μεσογείων. 
Οι αυτοκινητιστές βρισκόμενοι σε οριακό σημείο, βλέποντας το εισόδημα τους να έχει ήδη καταρρακωθεί και εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με εξελίξεις όπως η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεων, αφού σε αυτόν διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον τους.
Κόντρα στα μέτρα απαξίωσης των αδειών που οι ίδιοι απέκτησαν με κόπο και πολλές θυσίες πληρώνοντας αδρά ποσά στο ελληνικό δημόσιο, οι ιδιοκτήτες ταξί κλιμακώνουν καθημερινά τις δράσεις τους προκειμένου να ανακόψουν την καρτελοποίηση του κλάδου και την παράδοση του σε λίγες μεγάλες εταιρείες.
Όπως τονίζουν οι αυτοκινητιστές η εφαρμογή των ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο, εκτός των άλλων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στις απολαβές και τις συνθήκες απασχόλησης όσων εργάζονται ως οδηγοί ταξί ως και στις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στο επιβατικό κοινό.