Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Γ. Ραγκούσης: Απελευθέρωση στα ταξί με ίσες ευκαιρίες για όλους



Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες ταξί, πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία, στέλνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Όπως λέει ο κ. Ραγκούσης, η κυβέρνηση «θα κινδυνεύσει αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης» και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια.
Στην τελική ευθεία για την παρουσίαση των προτάσεών του για το θέμα των ταξί, ο υπουργός απαντά στην κριτική που του ασκείται ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να προχωρήσουν όλες οι δομικές αλλαγές.

ο υπουργός Υποδομών ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και υποστηρίζει πως η λύση που θα δοθεί, θα διασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος τόσο στις συμβατικές του μορφές, όσο και στις νέες μορφές υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο τουρισμός. Βασικός στόχος μάλιστα, όπως αναφέρει, είναι η τόνωση της απασχόλησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή ίσων ευκαιριών για όλους.

Εξάλλου, ο κ. Ραγκούσης δηλώνει πως η κατάσταση στην οικονομία παραμένει οριακή και τονίζει πως αυτό που προέχει είναι η σταθεροποίησή της. «Πρέπει να σταματήσουμε κάθε ωραιοποίηση. Βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση και αυτό που απαιτείται είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας. Μόνος δρόμος, ο ανήφορος των μεταρρυθμίσεων», είναι το μήνυμα του κ. Ραγκούση.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.