Δεν είναι το μόνο παράδειγμα λάθος τοποθέτησης των νέων «έξυπνων στάσεων». Κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικούς δρόμους είναι φανερό ότι οι νέες στάσεις έχουν τοποθετηθεί «όπως να ‘ναι» από τα συνεργεία του αναδόχου του έργου. Αν και προφανώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν περιορισμοί χώρου για την εγκατάσταση, αυτό δεν δικαιολογεί την προχειρότητα που βλέπουμε.
Μία λύση θα μπορούσε να είναι αυτό που έχουμε προτείνει ήδη από το 2014: η συγχώνευση των δύο στύλων σε ένα. Κάτω από την οθόνη της τηλεματικής μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα μία πινακίδα με τα δρομολόγια που διέρχονται από τη στάση και άλλες πληροφορίες, έτσι ώστε οι παλιοί στύλοι να αφαιρεθούν. (Στις στάσεις που έχουν στέγαστρο θα μπορούσαν μάλιστα να συγχωνευτούν τόσο η οθόνη της τηλεματικής όσο και η πινακίδα πάνω στο στέγαστρο).
Με αυτό τον τρόπο τόνοι σίδερου μπορούν να αφαιρεθούν από τα πεζοδρόμια της Αθήνας απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 1000 «έξυπνες στάσεις» σε όλη την Αττική ενώ ο υπουργός Υποδομών θέλει να μπουν περισσότερες.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η τηλεματική είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί για τα λεωφορεία της Αθήνας εδώ και δεκαετίες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες προχειρότητες