Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Έκοψε και το λεωφορείο ο Έλληνας...

Εκεί μας καταντήσανε.
 Δεν έχει να πληρώσει ούτε 1,20 για το εισιτήριο
Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά...


Πλέον, ούτε και οι αριθμοί δεν ευημερούν, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση. Φτώχυναν και οι αριθμοί.
Η δυστυχία που ζει πλέον ο Έλληνας δεν κρύβεται πια, όσο κι αν οι κυβερνώντες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα, ότι εδώ είναι παράδεισος, δείτε τι συμβαίνει στη γειτονιά μας... Και εδώ αποκαλύπτεται η γύμνια των επιχειρημάτων των κυβερνητικών φερέφωνων, που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα παλιά, τα μουχλιασμένα εργαλεία. Ούτε σε αυτόν τον τομέα δεν έχουν... μεταρρυθμισθεί...

Ακόμα όμως κι αν είχαν ανανεωθεί, η πραγματικότητα που βιώνει κάθε μέρα ο πολίτης δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ενώ και οι αριθμοί δεν διαψεύδονται, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν από Κρατικούς Οργανισμούς, όπως ο ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών. Με βάση τα στοιχεία που έχει, ο κόσμος που μετακινείται πλέον με τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ, το τραμ, το μετρό και τα λεωφορεία έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009 από 25% μέχρι και πάνω από 30%, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις δεν έχει να πληρώσει ούτε το εισιτήριο, το οποίο στοιχίζει 0,60, 1,20 και 1,40 ευρώ ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί.

Η μείωση του αριθμού των επιβατών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, είναι 32,2% στον ηλεκτρικό, 29,7% στα τρόλεϊ, 26,5% στα λεωφορεία, 23,2% στο τραμ και 11,67% στο μετρό.

Όταν ο Έλληνας, κύριε πρωθυπουργέ, κόβει ακόμη και το λεωφορείο, ό,τι και να του λέτε εσείς για πλεόνασμα, για έξοδο στις αγορές και για «success story» του είναι ακατανόητο, από τη στιγμή που άλλα τού λένε αυτά που ζει. Όταν, μάλιστα, έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει να πληρώσει 1,20 ευρώ...