Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΤΕπ χορήγησε 200 εκατ. για την επέκταση του Μετρό στο Πειραιά


Η Αττικό Μετρό ΑΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία τους προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή στην υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης για το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη β΄ δόση της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το ανωτέρω έργο.

Παράλληλα, η Αττικό Μετρό σε συνεργασία με την ΕΤΕπ και τους αρμόδιους φορείς, υλοποιεί τη διαδικασία εκταμίευσης της α΄ δόσης της εν λόγω πίστωσης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διμήνου.
Η εκταμίευση αυτή θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο η Αττικό Μετρό προέβη στην εκταμίευση 250 εκατ. στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ για το βασικό έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, δήλωσε ότι «η ΕΤΕπ για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό, υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»