Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Χατζηδάκης: Απαράδεκτες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα ΜΜΜ



Την πάγια θέση του ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, μόνο μία μειοψηφία απεργεί ενώ υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι πληρώνονται κανονικά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως ανέφερε, στις 17 Ιανουαρίου το ποσοστό των εργαζομένων που απείργησε στο μετρό ανήλθε στο 33% ενώ την επόμενη μέρα που απεργούσαν όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών, συμμετείχε το 48% των εργαζόμενων στο μετρό, το 44% των εργαζόμενων του ΗΣΑΠ και μόλις το 4% των εργαζόμενων στο τραμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ακόμη χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά των εργαζόμενων στο μετρό που απείργησαν στις 19 και 20 Ιανουαρίου τα οποία και ανήλθαν σε 16 και σε 14% αντίστοιχα.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα ερευνηθούν τα στοιχεία αυτά κι αν υπάρχει λόγος θα γίνει αναφορά στη δικαιοσύνη και τροποποίηση του νόμου.


Πηγή: http://www.skai.gr