Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζουν οι διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες



Νέος επικεφαλής στον ΟΑΣΑ το στέλεχος της Αττικό Μετρό, κ. Αλέξανδρος Δελούκας

Την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης...

Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΑΣΑ (μητρική) αναλαμβάνει το στέλεχος της Αττικό Μετρό, κ. Αλέξανδρος Δελούκας.


Ο κ. Δελούκας σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και είναι ειδικευμένος στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την οικονομική των μεταφορών.

Από το 1989 έως το 1991 απασχολήθηκε ως συγκοινωνιολόγος-μηχανικός σε εταιρεία της Ζυρίχης  και από το 1991 έως το 1994 ως σύμβουλος-συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Βέρνης.

Από το 1994 έως το 1999 ήταν υπεύθυνος του τμήματος Συγκοινωνιακού Μοντέλου και Βάσης Δεδομένων της Αττικό Μετρό και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Προϊστάμενος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Αττικό Μετρό.

Από το 2003 έως το 2005 υπήρξε Προϊστάμενος Νέων Πηγών Χρηματοδότησης της εταιρείας και από το 2005 Προϊστάμενος Ελέγχου και Παρακολούθησης Λειτουργίας. Αυτή την περίοδο είναι Προϊστάμενος Ερευνας και Τεχνολογίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), δηλαδή το Μετρό, το Τραμ και τους ΗΣΑΠ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική.

Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

Στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), ήτοι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας.

Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας Καταναλωτή και εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης την περίοδο 2006-2009, ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες, ενώ από το 2009 δραστηριοποιείται στην αγορά τροφίμων.

Επίσης υπήρξε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενώ είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ tovima.gr