Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Κώστας Aχ. Καραμανλής: Αυτός είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών



Tο μεγάλο στοίχημα των νέων έργων, αλλά και της διαχείρισης μιας σειράς διαγωνισμών που ξεκίνησαν μεν το τελευταίο διάστημα παρουσιάζοντας όμως μεγάλες…ουρές, όπως η Γραμμή 4 του μετρό, ο ΒΟΑΚ, η προμήθεια των 750 λεωφορείων, τα ηλεκτρονικά διόδια θα έχει να διαχειριστεί ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Η θητεία του ως τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί όπλο στη φαρέτρα του νέου επικεφαλής του Υπουργείου, που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Ο Κώστας Καραμνλής ο νεότερος, είναι γιος του πρώην υπουργού και αδελφού του ιδρυτή της ΝΔ Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή-Καραμανλή. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από μικρός όμως ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες, όπου και εκλέγεται βουλευτής από το 2015 συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση.

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης κι εν συνεχεία, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια, εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά.

Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής»