Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι Της Αγάπης 2018 στο μετρό του Συντάγματος



Το «Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Αγάπης» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, «Το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη», άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στο μετρό του Συντάγματος από τις 9 το πρωί, και θα παραμείνει, όπως και για τις επόμενες δύο μέρες, ανοιχτό μέχρι τις 9 το βράδυ.

Όσοι επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Αγάπης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές χειροποίητα, κυρίως, προϊόντα, τα οποία έχουν δημιουργήσει ενήλικες με νοητική υστέρηση.

Ενδεικτικά, ορισμένα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στους πάγκους του πανηγυριού στο μετρό Συντάγματος είναι κουλουράκια, γλυκά, ζυμαρικά, μπίρες, κρασιά, κεραμικά, ρούχα, βιβλία παιχνίδια.

Πολλά από αυτά τα είδη, μάλιστα, προέρχονται από δωρεές εθελοντών που βοηθάνε σε καθημερινή βάση το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη.

Ο Αθήνα 984 βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της αγάπης και συνομίλησε με τον ψυχολόγο του Εργαστηρίου, Γιώργο Παϊλόπουλο, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως όποιος έρθει έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο που συνέβαλε και συμβάλλει στη διεξαγωγή του Πανηγυριού της αγάπης, αλλά και να δει τα έργα των νέων με νοητική υστέρηση που συμμετέχουν στο Εργαστήρι.

Εξήγησε, μάλιστα, πως το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της παραγωγής και στη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτό του πανηγυριού, αλλά έχει υποστηρικτικό ρόλο προς τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως επεσήμανε ο κ. Παϊλόπουλος, , έχουν φτιαχτεί στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης γι’ αυτά τα άτομα, προκειμένου και τώρα και στο μέλλον να εξασφαλίζεται η αυτονομία τους.