Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΟΑΣΘ: Έχασαν την κουτάλα, άρχισαν τη… δημοσιογραφία!




Το «πάρτι» με τις αδιαφανείς και «χρυσοφόρες» συμβάσεις του δήθεν ιδιωτικού ΟΑΣΘ που «φέσωσαν» τους Έλληνες πολίτες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έληξε οριστικά τον Αύγουστο του 2017 μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Του Δημήτρη Παπαρονίκου*

Πρώην μέτοχοι αλλά και εταιρείες που στήθηκαν γύρω από τον αμαρτωλό Οργανισμό αρχικά πόνταραν στη… Δικαιοσύνη ελπίζοντας ότι θα φρενάρουν τη διαδικασία εκκαθάρισης και θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς. Μαζί τους συστρατεύθηκαν και οι πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν τον ΟΑΣΘ ως παραμάγαζο τους με προσλήψεις ημετέρων και κάθε είδους… τακτοποιήσεις.

Αρωγοί στην προσπάθεια του προηγούμενου συστήματος στέκονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ τα οποία κατά την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης… χόρτασαν διαφήμιση. Εσχάτως επικαλούνται ζητήματα διαφάνειας κάνοντας «ρεπορτάζ» και δήθεν δημοσιογραφικές έρευνες γράφοντας κείμενα βγαλμένα από τα άδυτα των τμημάτων επικοινωνίας των επιχειρήσεων που έχασαν την κουτάλα.

Μάλιστα έχουν το θράσος ουσιαστικά να κάνουν υποδείξεις ώστε να επιλεγεί η εταιρεία της… αρεσκείας τους. Δηλαδή μετά από ένα δημόσιο διαγωνισμό ο ΟΑΣΘ να προτιμήσει αυτόν που… κοστίζει περισσότερο! Μπορείς να το πεις και… επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Άλλωστε στο παρελθόν σε ανύποπτο χρόνο συγκεκριμένη ιστοσελίδα έγραφε «ύμνους», με ανυπόγραφο άρθρο, για την εταιρεία που έχασε το διαγωνισμό. Έως την… Άπω Ανατολή σας πήρανε χαμπάρι.

Επίσης όπως διαπιστώνεται υπάρχει απόλυτη σύμπτωση στα «δημοσιογραφικά» ερωτήματα με αυτά που διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος στο παρελθόν έστελνε «ραβασάκια» για προσλήψεις ημετέρων στον ΟΑΣΘ!

Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν απολάμβαναν το… μεροκαματάκι από συγκοινωνιακούς φορείς ενώ παρά τις υψηλές δημοσιογραφικές ερευνητικές ικανότητες τους δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό για τις… αδικημένες εταιρείες που πρωτοστάτησαν στο χορό εκατομμυρίων που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια στον αμαρτωλό Οργανισμό.

Για να τους βοηθήσουμε στη δημοσιογραφική έρευνα τους ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η εταιρεία για την οποία… κόπτονται είχε στήσει και γραφείο τύπου στον ΟΑΣΘ με χρυσοφόρες συμβάσεις, απολαμβάνοντας αμοιβές που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ ετησίως. Αλήθεια τι σχέση έχει μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες τηλεματικής με υπηρεσίες γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων; Αλήθεια σε ποιους δημοσιογράφους κατέληξαν αυτά τα χρήματα; Τι λέει άραγε η δημοσιογραφική… έρευνα; Θα μας αποκαλύψει τίποτα ο «δημοσιογράφος»; Πάντως μπορεί να ρωτήσει την εταιρεία, την οποία φαίνεται ότι υπερασπίζεται με ιδιαίτερο σθένος. Αφού όπως φαίνεται έχει καλή εσωτερική πληροφόρηση από την εταιρεία που έχασε το διαγωνισμό για την τηλεματική.

Επίσης να αναφέρουμε ότι τα ΜΜΕ που φιλοξενούν αυτά τα βαρύγδουπα και δήθεν αποκαλυπτικά άρθρα έκαναν συμφωνίες για να λάβουν χρήματα προκειμένου να διαφημίσουν τον παλιό ΟΑΣΘ λίγες ημέρες πριν λήξει οριστικά το «πάρτι» με την παρέμβαση της κυβέρνησης. Έτσι είναι όταν χάνεις… έσοδα δυσαρεστείσαι. Όταν μάλιστα έχει κλείσει και η… κάνουλα του ΚΕΕΛΠΝΟ η… στεναχώρια γίνεται μεγαλύτερη!

* ‘Εγκυρο ψευδώνυμο για κανένα… εξτραδάκι