Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κατάργηση και όχι μεταφορά του αμαξοστασίου του Ελληνικού



Σε άλλα ήδη λειτουργούντα αμαξοστάσια θα μεταφερθούν τα λεωφορεία αλλά και οι εργαζόμενοι του αμαξοστασίου της ΟΣΥ στο Ελληνικό, αφού η ΟΣΥ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν χώρο στα νότια προάστια για την μετακόμισή του. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει το κόστος λειτουργίας της εταιρείας εξαιτίας των παραπάνω χιλιομέτρων που θα αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά τα λεωφορεία στο δρόμο από και προς το αμαξοστάσιο.

Η μεταφορά του αμαξοστασίου σε χώρο εκτός του παλιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για τη έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης, στα οποία έχουν συμφωνήσει το ελληνικό δημόσιο και ο επενδυτής.

Τα παραπάνω προέκυψαν από απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με το πότε αναμένεται να μεταφερθεί το αμαξοστάσιο από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Αφού πρώτα υποστήριξε πως η όλη καθυστέρηση για την έναρξη της επένδυσης οφείλεται στον επενδυτή και όχι στο κράτος (παρόλο που είναι γεγονός πως πολλά προαπαιτούμενα δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη από το ελληνικό δημόσιο), στη συνέχεια ανακοίνωσε πως έχει αποφασιστεί να μοιραστεί το έργο του αμαξοστασίου του Ελληνικού σε άλλα αμαξοστάσια προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επένδυση και το ακίνητο να παραδοθεί στον επενδυτή ως τον Ιούνιο του 2018.

Τέλος, ο υπουργός πρόσθεσε πως γίνονται ενέργειες προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος στα νότια προάστια για τη στέγαση του αμαξοστασίου.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, το αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αμαξοστάσιο στην Αθήνα (μετά το αμαξοστάσιο του Ρέντη) με έκταση 62.780 τ.μ. Εξυπηρετεί συγκοινωνιακά τις περιοχές Αθήνας, Αλίμου, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Πειραιά, Υμηττού, Μοσχάτου, Σαρωνίδας κ.α. Η ΟΣΥ διαθέτει επίσης χώρο έκτασης 119.000 τ.μ. στο Θριάσιο ο οποίος όμως δεν έχει μετατραπεί σε ενεργό αμαξοστάσιο. Αν και είχε προταθεί η μεταφορά του αμαξοστασίου Ελληνικού στο Θριάσιο, η μεγάλη απόσταση και το επιπλέον κόστος για την μετακίνηση των οχημάτων ανέτρεψαν το σχέδιο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: