Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συνεργασία ΔΕΗ με Solaris Bus για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα


Μνημόνιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η Solaris Bus & Coach, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές.


Όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, οι υπογραφές έγιναν την Τρίτη παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, στο πλαίσιο επίσημης διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας Αντρέι Ντούντα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Ντούντα και η πολωνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν στο Ελληνο-Πολωνικό επιχειρηματικό Συνέδριο «Πράσινες Καινοτόμες Τεχνολογίες» που οργανώθηκε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ακολούθησε γεύμα του κ. Ντούντα με Πολωνούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο εταιρειών, η ΔΕΗ έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση «Electric Urban Mobility» που πραγματοποιήθηκε από τη Solaris τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η Solaris Bus & Coach SA είναι κατασκευαστής φιλικών προς το περιβάλλον, αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ.

Έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το «Solaris Urbino 12 Electric» ως «Λεωφορείο της Χρονιάς 2017» και έχει λάβει επίσης το εταιρικό βραβείο «EBUS 2017» για την συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας μέσω οχημάτων μαζικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: