Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

TΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο σκληρός Καραμανλικός Θ. Λυμπερόπουλος που θέλει να καταργήσει το taxibeat



Είναι από τους μακροβιότερους συνδικαλιστές στη θέση του, ένας συνδικαλιστής- «πατερούλης» με αγαστή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που δε θέλει οποιαδήποτε αλλαγή ή απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδηγού ταξί

Ο λόγος για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, που ήρθε πάλι στην επικαιρότητα καθώς βρίσκεται πίσω από το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με το οποίο στην ουσία καταργείται η (όποια...) απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των ταξί.↕

Ο κ. Σπίρτζης, υιοθετώντας όλα τα «επιχειρήματα» του κ. Λυμπερόπουλου, ισχυρίζεται παραπλανητικά ότι ο υφιστάμενος νόμος αφήνει γκρίζες ζώνες ώστε «ορισμένες εταιρείες να δραστηριοποιούνται παραβατικά», υπονοώντας ευθέως την Τaxibeat. Έτσι, αυτήν τη σύγχρονη τεχνολογία με τις προφανείς καινοτομίες και άμεση, χωρίς επιπλέον κόστος εξυπηρέτηση του μετακινούμενου κοινού, ο κ. υπουργός θέλει να την «τακτοποιήσει» γραφειοκρατικά, απαιτώντας τη σύσταση «εταιρείας ανάληψης μεταφορικού έργου», με προϋπηρεσία τριών ετών και... συμβόλαια μεταξύ πλατφόρμας και ταξιτζήδων!
Και γιατί ο συνδικαλιστής-πατερούλης δεν θέλει επ' ουδενί την λειτουργία του Τaxibeat; Επειδή, για να μπορεί να ενταχθεί στη λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο επαγγελματίας ταξιτζής και το όχημά του αξιολογούνται (καθαριότητα αυτοκινήτου, μοντέλο, αν διαθέτει κλιματισμό, ευπρεπής εμφάνιση και ευγένεια του οδηγού, γλωσσομάθεια κ.λπ.) και κατά την κλήση που κάνει ο υποψήφιος πελάτης έχει τη δυνατότητα της επιλογής αυτοκινήτου και οδηγού που θα τον εξυπηρετήσουν!

Ενδεικτική της αντίληψης που υπάρχει στον ΣΑΤΑ και του Θ. Λυμπερόπουλου είναι η ανάρτηση στο facebook, που εξίσωνε τους οδηγούς ταξί που αξιολογούνται, με τις «πόρνες στις βιτρίνες του Άμστερνταμ».

«Ο άνθρωπος που πλούτισε από τον ιδρώτα των ταξιτζήδων, που τους έβαλε σε κοινή θέα για να επιλέγει ο πελάτης , όπως γίνεται με τις πόρνες στις βιτρίνες στα Red Lights στο Άμστερνταμ, θέλει να έχει λόγο στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που έχει προκαλέσει σάλο.




Ποιος είναι ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ήταν επί χρόνια μέλος της ΝΔ, μετείχε στα οργανωτικά συνδικαλιστικά όργανα του κόμματος και δεν έχει κρύψει την «αγάπη» του για τον Κώστα Καραμανλή.

Εξάλλου, και η Ρηγίλλης και ο Κώστας Καραμανλής προσωπικά, όπως αργότερα και ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση τον χρησιμοποιούσαν ως μοχλό για να αντιμάχεται δυναμικά με τον κλάδο των ταξιτζήδων τόσο συγκεκριμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όσο και για... ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα ταξί θεωρούνται άτυπα αλλά... ισχυρά προεκλογικά κέντρα!

Όλοι θυμούνται τον Αντώνη Σαμαρά να βγαίνει στα μπαλκόνια αγκαλιά με τον «αγαπητό Θύμιο», οι κινητοποιήσεις του οποίου απέβλεπαν στο να ακυρωθεί ο νόμος Ραγκούση, με τον οποίο επιχειρήθηκε η πρώτη και σοβαρή προσπάθεια ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί, όταν χιλιάδες ταξί «πλημμύρισαν» την Αθήνα εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου.

Αφορμή για να διαρραγούν οι σχέσεις Λυμπερόπουλου με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το γεγονός ότι διά στόματος Ντόρας Μπακογιάννη, η ΝΔ τάχθηκε υπέρ των καινοτομιών τύπου Τaxibeat και Uber.

Επιτέθηκε ανοιχτά εναντίον της ΝΔ, προκάλεσε τη διαγραφή του από το κόμμα και άρχισε να... ρίχνει δίχτυα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.