Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Παρεμβάσεις στο συγκοινωνιακό δίκτυο σε Αχαρνές-Θρακομακεδόνες και Περιστέρι


Σε τροποποίηση υφιστάμενων γραμμών, καθώς και στην ίδρυση δύο νέων, προχωρά ο Ο.Α.Σ.Α., υλοποιώντας βελτιωτικές παρεμβάσεις στις περιοχές Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Περιστερίου.                                                                                 Στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών, όπως προβλέπεται από το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του στόλου της Ο.ΣΥ. και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε συνδυασμό με την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία των γραμμών, την καλύτερη σύνδεση με υπερτοπικές χρήσεις και την καλύτερη εξυπηρέτηση των απασχολούμενων στα εργοστάσια της περιοχής και κατόπιν της συμφωνίας της Δημοτικής Αρχής για τις μεταβολές, υλοποιούνται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:



Γραμμή 724 (ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΑΧΑΡΝΑΙ - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ)

Η γραμμή μετονομάζεται σε "ΑΧΑΡΝΑΙ (ΜΕΣΟΝΥΧΙ) - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ", με την αφετηρία της να ορίζεται στο Μεσονύχι Αχαρνών (διαμορφωμένος χώρος) και τη διαδρομή της από το Μεσονύχι Αχαρνών έως τη Νέα Ιωνία να διατηρείται ως έχει.
Νέες γραμμές

Ιδρύεται νέα γραμμή, με αριθμό 725 και ονομασία "ΑΧΑΡΝΑΙ (ΜΕΣΟΝΥΧΙ) - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". Η αφετηρία της ορίζεται στο Μεσονύχι Αχαρνών (διαμορφωμένος χώρος) και θα ακολουθεί κυκλική διαδρομή έως τους Άνω Θρακομακεδόνες.
Η διαδρομή της ορίζεται ως εξής: Μεσονύχι Αχαρνών (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αριστερά Θρακομακεδόνων, δεξιά Θρακομακεδόνων, αριστερά Αρχελάου, δεξιά Ολυμπίων, αριστερά Μεγάλου Αλεξάνδρου, αριστερά Ορφέως, πλατεία Αριστοτέλους, αριστερά Δημόκριτου, αριστερά Μεγάλου Αλεξάνδρου, ευθεία Θεσσαλονίκης, αριστερά Βέροιας, δεξιά Εδέσσης, αριστερά Κοζάνης, ευθεία Φλωρίνης, δεξιά Ημαθίας, αριστερά Βέροιας, δεξιά Θεσσαλονίκης, ευθεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά Δημόκριτου, πλατεία Αριστοτέλους, δεξιά Ορφέως, δεξιά Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά Ολυμπίων, αριστερά Αρχελάου, δεξιά Θρακομακεδόνων, αριστερά Θρακομακεδόνων, δεξιά λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Πάρνηθος, Μεσονύχι Αχαρνών (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).
Κατά τις Καθημερινές και ώρες 08:35-14:20 η γραμμή 725 δε θα λειτουργεί και θα εκτελούνται δρομολόγια από νέα γραμμή, με αριθμό 726 και ονομασία "ΑΧΑΡΝΑΙ (ΜΕΣΟΝΥΧΙ) - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΑΧΑΡΝΑΙ (ΚΑΡΑΒΟΣ)", με τη διαδρομή της στην κατεύθυνση από Θρακομακεδόνες να επεκτείνεται έως τον Κάραβο Αχαρνών, ως εξής: από Θρακομακεδόνων, ευθεία Πάρνηθος, δεξιά Αριστοτέλους, ευθεία Χρήστου Δέδε, αριστερά Τσεβά, αριστερά Αρχαίου Θεάτρου (Σαλαμίνος), αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά Αριστοτέλους, αριστερά Πάρνηθος, ευθεία Θρακομακεδόνων, αριστερά λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αριστερά Μεσονυχίου, δεξιά Πάρνηθος, Μεσονύχι Αχαρνών (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).
Στην περιοχή του Δήμου Περιστερίου, για την καλύτερη και ταχύτερη προσέγγιση του σταθμού Μετρό "Ανθούπολη", υλοποιείται η ακόλουθη παρέμβαση:

Γραμμή 731 (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚ. - ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ)

Καταργείται η παράκαμψη μέσω των οδών Αναπαύσεως, Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου (στάσεις ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ επί της Αναπαύσεως και ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ επί της Δωδεκανήσου).
Για την εξυπηρέτηση του σταθμού Μετρό "Ανθούπολη" ιδρύεται νέα στάση με ονομασία ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ επί της λεωφόρου Θηβών, περιοχής Περιστερίου (μεταξύ των οδών Ευκλείδου και Καρκαβίτσα).
Τα παραπάνω εφαρμόζονται από την Τετάρτη 1/2.

Επισημαίνεται ότι με πρόσφατες αποφάσεις το Τμήμα Εφαρμογών Δικτύου του Ο.Α.Σ.Α. προέβη επίσης σε:

Μεταφορά των στάσεων με ονομασία ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, περιοχής Πειραιά σε νέα θέση, μεταξύ των οδών Τσαμαδού και Καραολή & Δημητρίου, και ενοποίησή τους σε μία στάση για τις γραμμές 420, 703, 801, 803, 831, 845 και σε μία στάση για τις γραμμές 800, 809, 810, 814, 827, 828, 830, 846, 847.
Μεταφορά του Τέρματος της γραμμής 530 στη θέση αυτού της γραμμής 450 (έναντι Πλατείας Αγίου Σίλα στην Πεντέλη), κατάργηση μόνο για τη γραμμή αυτή της στάσης ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΙΛΑ επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, περιοχής Νέας Πεντέλης και ίδρυση για τη γραμμή αυτή της στάσης ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, περιοχής Νέας Πεντέλης.
Τροποποίηση της στάσης ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ της γραμμής 915 (κατεύθυνση από Λόφο Βώκου), η οποία θα πραγματοποιεί τη στάση που βρίσκεται επί της Ακτής Ποσειδώνος, περιοχής Πειραιά.
Ίδρυση νέας στάσης με ονομασία 4η ΛΑΚΑΣ επί της Περιφερειακής οδού Λάκας, περιοχής Αναβύσσου (μεταξύ των έναντι οδών Αναβύσσου και Ιωάννη Ασλάνογλου) για τη γραμμή 123.
Μετονομασία της στάσης ΕΒΓΑ επί της λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου, περιοχής Ηλιούπολης για τη γραμμή 164 (κατεύθυνση από Τερψιθέα) σε ΠΛ. 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ώστε να έχει ίδια ονομασία με αυτή της οθόνης πληροφόρησης επιβατών (τηλεματική) που έχει τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη στάση.