Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016



Ανασχηματιζόμαστε και ίσως "σπάσουμε". Έντονες φήμες περί διαχωρισμού του υπουργείου σε δυο, δηλαδή σε Υποδομών και Μεταφορών, με τους Ελβετούς (!) να θέλουν εκτός κυβέρνησης Χρ. Σπίρτζη - Θ. Δρίτσα.
"Σπάσει δεν σπάσει" το υπουργείο, οι υπάλληλοι του πρώην ΥΜΕ διαμαρτύρονται ότι τους "καπελώνει" το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και το... ΤΕΕ. Όπως και να έχει, οι ισχυροί άνδρες του ΥΠΟΜΕΔΙ δεν κρύβουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.
Στην ακτοπλοΐα και σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΕΝ, οι επιβάτες, στο 9μηνο, αυξήθηκαν μόλις 1%. Αντίθετα, φορτηγά και αυτοκίνητα αυξήθηκαν περίπου 6% και 17%. Μέσα σε όλα, ο γ.γ. του υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς προανήγγειλε αλλαγές στις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, των οποίων η επιδότηση από 35 εκατ. το 2003 έφτασε τα 90 εκατ. το 2016! Τέλος, στην κρουαζιέρα, η Ελλάδα έχασε εφέτος μεγάλη ευκαιρία να... εκτοξευτεί.
Στα αεροπορικά, το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές φορέων για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Οι Θεσμοί φαίνεται ότι εκφράζουν ενστάσεις στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, που έχει ήδη ψηφιστεί! Σε άλλες ειδήσεις, η American Airlines μας "αποχαιρέτησε" για εφέτος και η Ryanair ξεπέρασε τα 6 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα από το 2014.