Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μπουτάρης για ΟΑΣΘ: Αν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όποιον πάρει ο χάρος



Μήνυμα προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για το ζήτημα του ΟΑΣΘ έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να υπάρξει έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο να καλεί τον υπουργό να τηρήσει τα συμφωνημένα, να δώσει την μισθοδοσία δύο μηνών προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ για να κυκλοφορήσουν ξανά τα λεωφορεία.

«Η πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο είναι η εξυπηρέτηση του πολιτη. Τίποτα δεν μετράει παραπάνω. Έχει διαλύσει την πόλη η ανυπαρξία του ΟΑΣΘ. Η ευθύνη του υπουργείου είναι τεράστια» ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Το κράτος δεν τηρεί την συμφωνία. Υποχρέωση άμεση του υπουργού να δώσει τα λεφτά που έχει συμφωνήσει να τα δώσει» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε πως υπήρξε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα να εξεταστεί το νομικό περιθώριο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του υπουργού ακόμα και για απιστία. «Επειδή οι υπουργοί δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους και ταλαιπωρείται 1,5 εκατομμύριο κόσμος» εξήγησε ο Γ. Μπουτάρης.

«Δεν μπορεί να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ο υπουργός 1 εκατομμύριο κόσμο. Να βγάλουμε ψήφισμα. Υποχρέωση υπουργέ να δώσεις τα 6 εκ ευρώ. Έχουμε και το νομικό όπλο. Αν δεν τα καταβάλει, όποιον πάρει ο χάρος» κατέληξε ο Γ. Μπουτάρης. 

ΠΗΓΗ: enikos.gr