Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό – 48ωρη γενική απεργία Παρασκευή και Σάββατο (video)

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό – 48ωρη γενική απεργία Παρασκευή και Σάββατο (video)



Γενική απεργία για αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου και μεθαύριο Σάββατο 7 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Την Παρασκευή στις 11:00 στην πλ. Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση. Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ, από τις 6:00 αύριο Παρασκευή έως τις 6:00 την Κυριακή 8 Μαΐου, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς καμιά εξαίρεση, εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή στις 06:00 έως τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 06:00.

Χειρόφρενο τραβούν Παρασκευή και Σάββατο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες: χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ, λεωφορεία και τραμ η Αθήνα.

Την Κυριακή, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν 9:00-21:00.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5 Μαΐου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαΐου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν Σάββατο και Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για αύριο Παρασκευή στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ κάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 12:00 στην πλ. Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου αποφάσισε η ΠΝΟ. Στην απεργία της ΠΝΟ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και η ΟΤΟΕ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την Κυριακή -η οποία ήταν εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, – όπως αποφάσισαν οι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Στην Αθήνα έρχονται και οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή και το Σάββατο.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ για αύριο Παρασκευή στις 11:00 και μεθαύριο Σάββατο στις 18:00 στην Ομόνοια. Την Κυριακή, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη λάβει απόφαση για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ: ««Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.-ΑΝΕΛ» και τονίζει πως «απέναντι σε αυτή την επίθεση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργιακό συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή στις 12:00 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, και την Κυριακή στην πλ. Συντάγματος στις 18:00.