Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Στάση εργασίας σε ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, τρένα – προαστιακό στις 2/2, από τις 11.00 έως τις 16.00




Στη συνεδρίαση του συντονιστικού των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες που πραγματοποιήθηκε, την 26/01/2016, στα γραφεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου, από 11π.μ έως 4μ.μ, με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:00 στο υπουργείο Μεταφορών.
Η στάση εργασίας αφορά μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τρόλεϊ και τρένα – προαστιακό.

Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι: «εμείς, οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, συντονίζουμε τη δράση μας με αφετηρία την ανωτέρω ομόφωνη απόφαση, σηματοδοτώντας τη δυναμική μας και την κοινή περαιτέρω πορεία μας.

Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή Κυβέρνηση σαν «Συμφωνία με τους Εταίρους», αντί 3ο Μνημόνιο, επιβάλλει μια δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα «ρημάξει» κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών.

Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού. Με βασική κατεύθυνση και βάση τη διασφάλιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών απαιτούμε:-Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,


-Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις Αστικές Συγκοινωνίες,


-Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,


-Προσλήψεις προσωπικού,


-Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑ.ΣΥ.,


-Ανανέωση του στόλου για βέλτιστη κάλυψη όλων των περιοχών και καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών,


-Μείωση της τιμής του εισιτηρίου,


-Δημιουργία και επέκταση ήδη υπαρχόντων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού,


-Υποδομές και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.


Οι Αστικές Συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό και αποτελούν αγαθό για όλους.


Οι εργαζόμενοι στις Αστικές Μεταφορές καταβάλουμε τα μέγιστα για την καλύτερη δυνατή παροχή συγκοινωνιακού έργου.Κανείς δεν θα μας σταματήσει.


Συνεχίζουμε την κοινή μας δράση, με ορισμό επόμενου συντονιστικού, προκειμένου να αποφασίσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης και λύσης των προβλημάτων».