Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μεταμορφώνονται τα λεωφορεία: Ο ΟΑΣΑ αλλάζει όνομα και ελεγκτές



Μετά τις συλλήψεις επιβατών που δεν θα είχαν εισιτήριο και τις αυξήσεις-φωτιά στις τιμές τα αλλάζουν όλα στον ΟΑΣΑ, ακόμα και το όνομά του, προκειμένου τα Μέσα Μεταφοράς να γίνουν πιο ελκυστικά στους νέους.

Παράλληλα αλλαγές θα υπάρξουν και στα λεωφορεία τόσο στην είσοδο των επιβατών, όσο και στα εισιτήρια.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει αλλαγές με τη διαμόρφωση νέας εταιρικής ταυτότητας. Μάλιστα αναμένεται να αλλάξει και όνομα και να μετονομαστεί σε «Συγκοινωνίες Αθηνών».
Οπως γράφει καθημερινή εφημερίδα, ο ένας από τους στόχους είναι το νέο brand να έχει στόχο τα ΜΜΜ να γίνουν πιο ελκυστικά στις μικρότερες ηλικίες, αλλά και να υπάρξει διασύνδεση με τη βιομηχανία του τουρισμού. Παράλληλα θα τεθούν ακόμα δύο στόχοι όπως η αύξηση των εσόδων μέσω τις διάδοσης των καρτών απεριορίστων διαδρομών, αλλά και τις αποτελεσματικής διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα παραμένει η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.

Μπαίνουν τουρνικέ στα λεωφορεία -Είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα
Αλλαγές όμως έρχονται και στα λεωφορεία, αφού θα τοποθετηθούν μπάρες εισόδου, τα γνωστά τουρνικέ, ενώ θα προχωρήσει κι άλλο το μέτρο της υποχρεωτικής εισόδου των επιβατών από την μπροστινή πόρτα. Παράλληλα μέσα στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται ο ανασχεδιασμός των δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ ώστε να είναι τροφοδοτικά του Μετρού.
Μία άλλη αλλαγή, η ο οποία θεωρείται πολύ σημαντική είναι η δημιουργία ενιαίου σώματος ελεγκτών για όλα τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς.

Τι θα γίνει τελικά με τα εισιτήρια
Την ίδια ώρα έχει ανοίξει η συζήτηση για τις αλλαγές-ανατροπές στα εισιτήρια. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αύξηση που θα έρθει στα εισιτήρια λόγω ΦΠΑ άνοιξε και πάλι η συζήτηση για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν. Μία από αυτές ήταν το σύστημα παραγωγής και διανομής εισιτηρίων με την εισαγωγή του θερμικού εισιτηρίου (e-voucher), καθώς και την επέκταση του mobile ticketing. Ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές η σκέψη είναι να εφαρμοστεί ηλεκτρονικό εισιτήριο με ζωνική χρέωση.

ΠΗΓΗ – defencenet.gr