Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η Hyundai-Rotem Hanwha, απαντά στις αιτιάσεις του Σωματείου Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.


Η κοινοπραξία HYUNDAI-ROTEM HANWHA σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιεύσεων και σε απάντηση των αιτιάσεων του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της, ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ προβαίνει στην παρακάτω δήλωση προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού.Η κοινοπραξία HYUNDAI-ROTEM HANWHA είναι εταιρεία με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και έχει αναλάβει την σύμβαση προμήθειας συρμών (από το 2002). Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς, την παράδοση 21 Συρμών της Σειράς ΙΙ (συμπεριλαμβανομένων και 7 αεροδρομικών), έχοντας συνδράμει στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον έχει παραδώσει 17 συρμούς της Σειράς ΙΙΙ από το 2014.


Οι Συρμοί της Σειράς ΙΙ λειτουργούν με επιτυχία από το 2004 και έχουν διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση του επιβατικού κοινού του Μετρό της Αθήνας.

Οι Συρμοί της Σειράς ΙΙΙ, ήταν διαθέσιμοι προς ένταξη σε λειτουργία με ολοκληρωμένες τις επίσημες δοκιμές από τον Φεβρουάριο του 2014.

Παρά την καθυστέρηση πολλών μηνών της υλοποίησης της σύμβασης παροχής εξοπλισμού σηματοδότησης των συρμών και της επέκτασης της Γραμμής 2 της Αττικό Μετρό, η Κοινοπραξία τελικά παρέδωσε σε πλήρη εμπορική λειτουργία τους συρμούς το 2014, σταδιακά σύμφωνα με τις ανάγκες της Εταιρίας Λειτουργίας ΣΤΑ.ΣΥ.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, και οι 17 συρμοί είναι σε πλήρη εμπορική λειτουργία. Οι συρμοί εξυπηρετούν κυρίως τη Γραμμή 2 , έχοντας απρόσκοπτη λειτουργία που φτάνει εώς και τα 600 χιλιόμετρα ημερησίως ανά συρμό. Ειδικότερα κάποιοι από τους συρμούς της Σειράς ΙΙΙ έχουν φτάσει τα 100.000 χλμ.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών λειτουργίας, όποια θέματα έχουν προκύψει έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με γνώμονα την ασφάλεια και την προσαρμογή στις συνθήκες λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας.

Τονίζουμε ότι κανένα περιστατικό που έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα δεν αφορά την ασφάλεια των εργοδηγών και του επιβατικού κοινού.

Αντιλαμβανόμαστε όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου, την αγωνία των οδηγών, και θέλουμε να τονίσουμε ότι οι συρμοί έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές της Αττικό Μετρό, έχουν ελεγχθεί και δοκιμαστεί με βάση διεθνή πρότυπα ασφαλείας (πχ. ISO13849-1, EN 50155, EN 13452-1, EN 13452-2), και πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους φορείς αξιολόγησης (TUV, Railcert, Interfleet).

Η πλήρης και επιτυχημένη εμπορική λειτουργία των συρμών τους τελευταίους μήνες καθώς και η αδιάκοπη συνεργασία μας με την Αττικό Μετρό και τις υπηρεσίες συντήρησης της ΣΤΑ.ΣΥ εγγυάται την ασφάλεια του σιδηροδρόμου όσον αφορά τους συρμούς, καθώς και την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση του κάθε πιθανού συμβάντος.

Η εταιρεία μας με την μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα, και την εμπειρία της εξετάζει συνεχώς τη συμμετοχή της σε ανάλογα έργα στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά.

Τέλος η Κ/Ξ θα ήθελε να ευχαριστήσει το επιβατικό κοινό του μετρό της Αθήνας, που τα τελευταία 11 χρόνια χρησιμοποιεί τους συρμούς μας για τις μετακινήσεις του.

Από την μεριά μας, με την πολυετή παρουσία και εμπειρία του τεχνικού (Κορεάτικου και Ελληνικού) προσωπικού μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες υποστήριξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των συρμών μας.


ΠΗΓΗ: zougla.gr