Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Είναι δυνατόν; Οι Γερμανοί οδηγοί, οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη!



Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι Γερμανοί οδηγοί είναι οι πιο επιθετικοί σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο λίγοι έχουν την βούληση να «επικρίνουν» την συμπεριφορά τους, όπως μετέδωσε το euractiv.
Οι Γερμανοί οδηγοί είναι οι πλέον επιθετικοί στους δρόμους, ισχυρίζεται έρευνα της Ipsos. Δύο στους τρεις (67%) παραδέχονται ότι κάνουν επιθετικές χειρονομίες, βρίζουν και προσβάλουν τους άλλους οδηγούς.
Συγκριτικά, το 56% των υπολοίπων Ευρωπαίων καταφεύγει σε τέτοια επιθετικότητα.

Kι όμως… κατεβαίνουν στους δρόμους

Οι Γερμανοί, επίσης, είναι πολύ πιθανό να βγουν εκτός αυτοκινήτου για να τσακωθούν.Πάνω από το 1/3 των Γερμανών οδηγών (34%) πλησιάζει το αυτοκίνητό του στα άλλα αυτοκίνητα σκόπιμα, προκειμένου να εκφοβίσει τους άλλους οδηγούς (ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 32%).

Επίσης, το 93% απάντησε ότι υπερβαίνει το όριο ταχύτητας, 60% περνά από περιοχές που γίνονται έργα, χωρίς να κόβει ταχύτητα και το 59% είπε ότι αλλάζει λωρίδες, χωρίς τη χρήση φλας.

Όλες αυτές οι παραβιάσεις έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ατομικές αξιολογήσεις των οδηγών για την συμπεριφορά τους, έδειξε η μελέτη της Ipsos.

Τέλος, το 97% των Γερμανών οδηγών θεωρεί τον εαυτό του «προσεκτικό», το 81% δήλωσε ότι είναι «ήρεμο» και τουλάχιστον το 57% χαρακτηρίζει το στυλ της οδήγησής του «διακριτικό».