Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γνώρισε τα μέσα μεταφοράς από... μέσα



Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσουν 25 τυχεροί φίλοι της WWF Καλύτερης Ζωής που θα εξερευνήσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία μίας πόλης. Λίγοι όμως από εμάς έχουν την ευκαιρία να τις δουν «εκ των έσω». Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 25 τυχεροί φίλοι της WWF Καλύτερης Ζωής θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Στις 11.00 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες θα μπουν στα άδυτα των Μέσων Αστικών Συγκοινωνιών και θα εξερευνήσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των συγκοινωνιών της Αθήνας.
Η αρχή της περιήγησης θα γίνει στο εργοτάξιο της Αττικό Μετρό στον Κορυδαλλό και στον υπό διαμόρφωση σταθμό του μετρό της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στα άδυτα του έργου, το οποίο πολύ λίγοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, και θα δουν πρώτοι από όλους τι σχεδιάζεται εκεί και πώς. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα βήματα κατασκευής ενός τόσο δύσκολου κατασκευαστικού πρότζεκτ.


Αμέσως μετά ένα λεωφορείο θα παραλάβει τους επισκέπτες για να τους οδηγήσει με μια πριβέ βόλτα στην ιστορία των Μέσων, κάνοντας μια στάση στο παρόν. Με ξεναγούς εκπρόσωπους των Συγκοινωνιών της Αθήνας οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα για την κυκλοφορία και το μεταφορικό έργο των Μέσων της Αθήνας, ενώ θα λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τυχόν έχουν.


Η άφιξη στο Μουσείο Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά θα γίνει στις 12:30. Εκεί τα μέλη της Καλύτερης Ζωής θα βιώσουν μια αποκλειστική ξενάγηση στους χώρους του μουσείου. Χάρτες, φωτογραφίες, σπάνια αντικείμενα θα ρίξουν φως στην εξέλιξη του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου της Αθήνας.


Βγαίνοντας από την ξενάγηση οι τυχεροί συμμετέχοντες θα έχουν βουτήξει στα άδυτα των μέσων και θα έχουν πάρει γνώσεις και εικόνες ικανές να τους κάνουν πρεσβευτές της βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη.


Αν λοιπόν θέλεις να είσαι ένας από τους 25 τυχερούς αυτής της ξεχωριστής εξερεύνησης το μόνο που έχεις να κάνει είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ.


protothema.gr