Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τρίκαλα: Φωτίζεται το οδικό δίκτυο

Σύμβαση για την ηλεκτροφώτιση τμημάτων του οδικού δικτύου της Π.Ε Τρικάλων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Το έργο, προϋπολογισμού 200.000€, θα βελτιώσει την ασφάλεια και θα μειώσει ταυτόχρονα την επικινδυνότητα του δρόμου.

 
«Με τις παρεμβάσεις αυτές βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για υποδομές απολύτως απαραίτητες για την μείωση της επικινδυνότητας και για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των πολιτών. Το έργο αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια των πολιτών, τον τουρισμό, την οικονομία και την κοινωνία. Με συνεργασία, σχέδιο, προγραμματισμό & συνέργεια υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο ανέλαβε έπειτα από διαγωνισμό η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΦΟΙ Γ. ΤΕΑ & ΣΙΑ ΕΕ», ενώ χρηματοδοτείται από Πιστώσεις ΚΑΠ Π.Ε. Τρικάλων 2013.
Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:
Ο ηλεκτροφωτισμός των διασταυρώσεων των οδών στην εθνική επαρχιακή οδό Πύλης –Άρτας, των κόμβων Τρίκαλα -Μουζάκι και Τρίκαλα –Πύλη της οδού προς Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και όπου προκύπτει ανάγκη συμπλήρωσης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων.
Εθνική οδός Τρικάλων – Άρτας – Οδός Πύλης προς Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ )και Μουζάκι ( Είσοδος Πύλης ).
Οδός Πύλης προς Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ ) – Οδός Παλαιομονάστηρος – Μουζάκι .
Εθνική οδός Τρικάλων – Άρτας – Επαρχιακή οδός ( πρωτεύουσα ) προς Στουρναρέϊκα ( έξοδος Πύλης – 4ο χιλιόμετρο ).