Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ελλάδα: Μείωση 30% των νεκρών από τροχαία


Σε ποσοστό 30% έχουν μειωθεί οι νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2013, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Ασφαλείς Μεταφορές (European Transport Safety Council). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σλοβακία, που κατάφερε να τα μειώσει 37%.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην έκθεση, μόνο το 2013, 26,025 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα στην Ε.Ε ενώ 199,000 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2010 έχει καθοριστεί στην Ευρώπη ο στόχος της μείωσης κατά 50% των θανάτων από τροχαία έως και το 2020.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου του, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η«Σλοβακία είναι η χώρα που έχει μια δραματική μείωση κατά 37% των συνολικών θανάτων των χρηστών του οδικού δικτύου».
Μάλιστα, η Σλοβακική κυβέρνηση έλαβε χθες σχετικό βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Ασφαλείς Μεταφορές στις Βρυξέλλες, ως ένδειξη αναγνώρισης της προόδου που έχει επιτύχει.
Μαζί με την Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία κατόρθωσαν να μειώσουν τους νεκρούς τους κατά 30% σε αντίθεση με τη Φινλανδία, τη Σερβία και τη Σουηδία στις οποίες ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε σε λιγότερο από 5%.
«Το Ι.Ο.ΑΣ. παρακολουθεί συστηματικά τις  εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο, υιοθετώντας εφαρμοσμένες πρακτικές και ιδέες που έχουν φέρει αποτελέσματα, στην προσπάθεια να επιτευχθεί ουσιαστική μείωση των τροχαίων», δήλωσε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.