Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 παραδίδεται ο άξονας Πάτρα - Πύργος


Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 340 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε από τον Πύργο ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.              Αχιλλέας Τόπας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το τμήμα Πάτρα - Πύργος, μήκους 75 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε από τον Πύργο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 340 εκατομμύρια ευρώ.

Το τμήμα Πάτρα - Πύργος είχε εξαιρεθεί από την Ολυμπία Οδό κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοσίου, παραχωρησιούχων και τραπεζών για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες.

Η κατασκευή του οδικού έργου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ η παράδοσή του θα συμπέσει χρονικά με την ολοκλήρωση των έργων και στα υπόλοιπα έργα της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα - Πάτρα).

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε επίσης τη δημοπράτηση του έργου Καλό Νερό - Τσακώνας ως το τέλος του 2014, με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών.

Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και μήκους 28 χιλιομέτρων. Θα παραδοθεί προς χρήση μετά το τέλος του 2016.