Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κινητοποίηση την Πέμπτη στην ΟΣΥ ΑΕ για δωρεάν μεταφορές

Κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Απρίλη στις 11 π.μ. στην ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες στου Ρέντη διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, απαιτώντας δωρεάν μεταφορές...


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η πρωτοβουλία των Σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Ανέργων που πραγματοποίησαν τα συλλαλητήρια στις 6 και 27 Μάρτη για τα καυτά προβλήματα των ανέργων συνεχίζεται. Κόντρα στο χτύπημα της κρατικής καταστολής, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε απαθείς θεατές της βαρβαρότητας που ζούμε.

Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια. Αρκετοί χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα, το πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω οφειλών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, για κάθε συνταγογράφηση και 1 ευρώ στο φαρμακείο, αυξήσεις σε διόδια κλπ. Η όποια ανάπτυξη ακολουθήσει θα είναι πάνω στα αποκαΐδια της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής και θα συνοδεύεται με ελάχιστες θέσεις εργασίας και αυτές με όρους που δεν θα ξεχωρίζουν, αν είσαι εργαζόμενος ή δούλος.

Δεν πάει άλλο! Τώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Συνάδελφοι, κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισέ τους την πλάτη, πολέμα τους. Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένεια σου συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.

Παλεύουμε για:

-  Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. Διαγραφή όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους.

- Επίδομα ανεργίας για όλους 600 ευρώ και για όλη την περίοδο της ανεργίας.

- Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

- Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

- Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

- Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

- Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του από το κράτος.

- Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους παιδικούς σταθμούς.

- Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Καλούμε τους ανέργους, τις άνεργες, τους εργαζόμενους, τους νέους, να δώσουμε συνέχεια με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται.

- Για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.

- Για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας έχουν στερήσει με όλα τα σύγχρονα δικαιώματα που μας έκλεψαν».

Πηγη: 902.gr