Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Προσλήψεις στο Μετρό: Ποιοι προκρίνονται για διορισμό

Διαβάστε αναλυτικά όσα περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Μετρό. Αναμένεται να εκδοθεί επίσημα εντός των ημερών, μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ
Η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Μετρό αναμένεται να εκδοθεί μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ, την επόμενη εβδομάδα ενώ θα προβλέπει την ειδική μοριοδότηση σε όσους έχουν ''προϋπηρεσία'' και έχουν εκπαιδευτεί για τις θέσεις αυτές.        Οι προσλήψεις στο Μετρό θα αφορούν συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες δεν θα αφορούν Διοικητικούς ενώ θα ζητούνται οδηγοί σταθμάρχες ελεγκτές και εκδότες εισιτηρίων ενώ θα ζητηθούν και ειδικότητες που αφορούν την συντήρηση των υποδομών και του υλικού της ΣΤΑΣΥ.                                                                                                               Οι προϋποθέσεις που θα απαιτούνται θα είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ για συγκεκριμένες ειδικότητες ενώ θα προβλέπονται και προσλήψεις αποφοίτων Λυκείου και ΙΕΚ . Σε ορισμένες ειδικότητες θα τεθεί ηλικιακό όριΟ.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ειδική μοριοδότηση ,που θα προκρίνει σίγουρο σχεδόν διορισμό μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θα λάβουν όσοι έχουν προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα.
Με την παραπάνω ειδική μοριοδότηση θα προκριθούν οι επαναπροσλήψεις των 280 απολυμένων συμβασιούχων της ΣΤΑΣΥ .Οι αυτοί συμβασιούχοι, είχαν  απολυθεί από το Μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, για προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.
Η πλειονότητα των 280 συμβασιούχων είχε προσφύγει ομαδικά στα δικαστήρια, για αποζημιώσεις και τυχόν επαναπρόσληψη . Από τα δικαστήρια έχουν βγει 11 αποφάσεις, όπου οι 6 απορρίφθηκαν ενώ σε 5 περιπτώσεις το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τους εργαζομένους, με το σκεπτικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κρίνοντας τις συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη των Σταθερών Συγκοινωνιών έχουν αναφέρει ότι οι επαναπροσλήψεις αυτές δεν θα επιβαρύνουν με έξοδα εκπαίδευσης και ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα αναλάβουν αμέσως καθήκοντα.
Στόχος της ΣΤΑΣΥ είναι οι προσλήψεις να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να καλυφθούν από ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.
Μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών έχει διαπιστωθεί έλλειψη προσωπικού στο Μετρό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή εξυπηρέτηση επιβατών και να μη γίνονται επαρκείς έλεγχοι για λαθρεπιβίβαση.
Έτσι την λύση όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών θα δώσει ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.