Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Φωτιές» στον Γ. Οικονόμου της ΟΣΥ από το πρόγραμμα του (πρώην) κόμματός του!


Εξονυχιστικούς ελέγχους διεξάγουν «φίλοι και εχθροί» στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο των «Οδικών Συγκοινωνιών» Γιάννη Οικονόμου. Ο κ.Οικονόμου αποτελεί τη πιο «βαθιά» κομματική επιλογή, μέχρι στιγμής, του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έκανε το χατίρι της Ντόρας Μπακογιάννη και τοποθέτησε «έναν δικό της άνθρωπο» σε θέση διευθύνοντος συμβούλου. Ο Γ. Οικονόμου διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ειδικά, στη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία στις εκλογές του Μαΐου έλαβε 2,56%, ο κ. Οικονόμου συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και στην κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος.

Στις «100 Βασικές Προγραμματικές Κατευθύνσεις» της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Πλήρης ιδιωτικοποίηση όσων ΔΕΚΟ ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με κύριο στόχο την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Δεν έχει αναπτυξιακό νόημα ο απλός μετασχηματισμός ενός δημόσιου μονοπωλίου σε ιδιωτικό.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί για την φερεγγυότητά τους και την αναπτυξιακή τους προοπτική. Κατοχύρωση των ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Μέσα στην επόμενη πενταετία προχωρεί πλήρης αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών, έτσι ώστε το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Για το σκοπό, αυτό μεταξύ των άλλων, θα επανεξετασθούν και θα προσαρμοσθούν στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες όλοι οι Οργανισμοί και η στελέχωση των Υπουργείων και των δημοσίων Υπηρεσιών. Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια, μεταξύ των οποίων και η παραγωγικότητα.

Καταργούνται οι Διευθυντές όλων των βαθμίδων επί θητεία. Σύνδεση του μισθολογίου με το βαθμολόγιο, ώστε να αμείβονται καλύτερα οι θέσεις ευθύνης. Καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου για το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Mε άλλα λόγια, ο κ. Οικονόμου εμφανίζεται υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, αλλά και του ενιαίου μισθολογίου. Μάλλον, αυτά δεν ηχούν καλά στα αφτιά των εργαζομένων σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ...

Φώτης Φωτεινός