Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απόσπασμα της ομιλία του Κ. Χατζηδάκη στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, για τις Αστικές Συγκοινωνίες


Πολύ μεγάλη σημασία έχει για μας και το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας τωναστικών συγκοινωνιών.

Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του Οργανογράμματος τόσο στην ΟΣΥ ΑΕ όσο και στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς, για να είναι πιο λειτουργική η νέα δομή.


Πρέπει επίσης να καταπολεμήσουμε την εισιτηριοδιαφυγή, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Για να το κάνουμε αυτό μπορούμε να ακολουθήσουμε καλά παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Σήμερα βρισκόμαστε στη διαγωνιστική διαδικασία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και την τηλεματική και ελπίζουμε ότι τους προσεχείς μήνες θα υπάρχουν ανάδοχοι ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους.

Παράλληλα θα δρομολογήσουμε δράσεις και διαδικασίες, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ποιότητας με στόχο την πιο αποτελεσματική, διαφανή, περιβαλλοντική και φιλική προς τους εργαζόμενους λειτουργία τους.

Τα ΜΜΜ πρέπει να περάσουν και αυτά σε μια νέα εποχή και γιατί όχι να μπουν στην πρωτοπορία μιας αλλαγής φιλοσοφίας του τρόπου λειτουργίας των δημόσιων επιχειρήσεων.