Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τέταρτο κρούσμα φωτιάς σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ σε λιγότερο από ένα μήνα...


Ελλάδα Νέο κρούσμα φωτιάς σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ (το τέταρτο) σημειώθηκε την Πέμπτη σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα. Πρόκειται για λεωφορείο που ετελούσε δρομολόγιο από το ΚΤΕΛ του Κηφισού προς την Ομόνοια, το οποίο εκκενώθηκε όταν διαπιστώθηκε η φωτιά. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη καταγγείλει τα συμβάντα - ατυχήματα, ωστόσο η διοίκηση επιλέγει να κωφεύει καταγγέλλουν στο Κόκκινο εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ.



Ο κύριος Αποστόλης Κασιμέρης καταγγέλει την διοίκηση Οικονόμου για ολιγωρία και εσκεμμένη αδιαφορία καθώς ο κ. Οικονόμου , όπως καταγγέλλουν στο Κόκκινο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ είναι από τους σκληρούς υποστηρικτές της μνημονιακής πολιτικής - προέρχεται από τους πολιτικούς συμμάχους της κ. Μπακογιάννη και είχε διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ. Επί ημερών του ο οργανισμός έχει δει τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών και επιδοτήσεων (από 250 εκατομμύρια στα 85 εκατομμύρια).

Παράλληλα, κατηγορείται από τους εργαζόμενους ως θιασώτης της άποψης που θέλει την "ιδιωτικοποιήση" του οργανισμού (βλ. ρυθμίσεις Ρέππα, 2011, που είχαν προκαλέσει μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις), ενώ κατηγορούν την διοίκηση για προσπάθεια αποσιώπησης των συμβάντων, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στους οδηγούς για να μην μιλήσουν.

Τέλος, στις 29/4 ο τομεάρχης μεταφορών της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΑ και μαζί με τον διοικητή του οργανισμού Γ. Οικονόμου έδειξαν το δάχτυλο στα κινήματα "Δεν Πληρώνω", κατηγορώντας τα ως υπαίτια για τις υποχρηματοδοτήσεις, που δυσχεραίνουν την συντήρηση των λεωφορείων.


Π.Τ.Κ.



ΠΗΓΗ : http://www.stokokkino.gr/