Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Φωτορεπορτάζ και παρασκήνιο από την αλλαγή σκυτάλης στο υπ. Μεταφορών


Γιναμε «παλιοί» πλέον με τόσες παραδόσεις – παραλαβές που έχουμε δει στο υπουργείο Μεταφορών.

Με ολίγον καυστικό και περιεκτικό τόνο, η συντακτική ομάδα του metaforespress.gr συνόψισε τα ακόλουθα:


1.Είδαμε διμοιρία ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Μεταφορών την ώρα της παράδοσης παραλαβής. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχειυπάρξει στόχος τρομοκρατικών οργανώσεων.


2.“Κυρίες και κύριοι, εγώ είμαι έμπειρος υπουργός, έχω θητεύσει σε δύσκολα υπουργεία στο παρελθόν”. Έτσι άρχισε την ομιλία του, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε. Από την άλλη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει ένα υπουργείο που δεν γνωρίζει και το οποίο έχει αρκετές μνημονιακές υποχρεώσεις. Αυτή τη φορά θα πρέπει να τις... μελετήσει, όχι όπως το Μνημόνιο Νο1. Αναφερόμαστε στην περιβόητη δήλωσή του, αρχές του 2012, ότι «δεν διάβασα το μνημόνιο».

3.Αν και δεν το έδειξε, ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης ήταν δυσαρεστημένος που «έχασε» το υπουργείο. Βέβαια, από την άλλη κράτησε το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό έχει θετικά, έχει και αρνητικά.
Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δεν αντιμετώπισε με την ίδια θέρμη το υπουργείο Μεταφορών, όπως παλαιότερα, μπορεί να διαχειρίζεται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά από την άλλη πλευρά τέρμα οι κορδέλες σε εγκαίνια σταθμών και σηράγγων και η συνεπακόλουθη πολιτική επιρροή...

4. Τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη ποιος και γιατί τον «έφαγε»; Με αυτόν τον τρόπο, το Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησε τις υπογραφές του για τις αποζημιώσεις των εργολάβων στους αυτοκινητοδρόμους;

5. «Ο υπουργός Μεταφορών», σύμφωνα με τα όσα είδαμε στην τελετή παράδοσης, δεν θα είναικανένας από τους… Μιχάληδες. Άλλος θα εισηγείται.

6. Το ΠΑΣΟΚ, έτσι ξαφνικά, πέρα από το Υποδομών και Μεταφορών, έχει υπουργό και στο Ενέργειας, δηλαδή στα κυριότερα υπουργεία των αποκρατικοποιήσεων.

ΥΓ: Μας έκανε θετική εντύπωση ο ευγενικός τρόπος που μας αντιμετώπισε επικεφαλής ΔΕΚΟ που «ενοχλήθηκε» από ανάρτηση μας.

ΥΓ2: Πως θα τα πάνε οι 3 "γαλάζιοι" γενικοί γραμματείς με τον "πράσινο" υπουργό;