Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τα ταξί Θες/νίκης θέλουν να παρκάρουν στην Τσιμισκή και δεν τα αφήνουν

Αφήστε μας να παρκάρουμε στην οδό Τσιμισκή! Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες ταξί νομού Θεσσαλονίκης που παρέταξαν τα οχήματά τους μπροστά στην είσοδο της Περιφέρειας.
Όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Κώστας Γιαννακάκης, ζητούν να τους επιτρέπεται η στάθμευση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στα αριστερά της οδού Τσιμισκή.


Ο ίδιος είπε ότι παρά την προφορική διαβεβαίωση για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τελικά δεν ελήφθη τέτοια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς σχημάτισαν αρνητική άποψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής επισήμανε ότι ο νόμος χαρακτηρίζει την οδό Τσιμισκή μέρος του βασικού οδικού δικτύου και απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, ενώ συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ταξί να προσέλθουν σε διάλογο με τη Μητροπολιτική Επιτροπή, αφού ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αν έρθει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Τσιμισκή μπορεί να δοθεί για στάθμευση στα ταξί και κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο με το νόμο, εμείς θα το υπερψηφίσουμε, αρκεί να έχει την έγκριση όλων των φορέων και να το επιτρέπει ο νόμος», πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.